Brambory k nám přinesli mniši. Dnes jde o jednu z nejpoužívanějších surovin v české kuchyni
Recepty

Brambory k nám přinesli mniši. Dnes jde o jednu z nejpoužívanějších surovin v české kuchyni

Brambory dnes do svého jídelníčku zařazujeme poměrně běžně. Jedná se o jednu z nejčastějších příloh, která se dá zpracovat na mnoho způsobů. A jsou také plné vitamínů. Jak se ale do Čech vlastně tato zelenina […]

Dýňová polévka je královnou podzimních jídel. Co ale s nevyužitými semínky a slupkou?
Recepty

Dýňová polévka je královnou podzimních jídel. Co ale s nevyužitými semínky a slupkou?

Jedním z nejoblíbenějších jídel podzimu je dýňová polévka. Snad každý si ji alespoň jednou během této části roku připraví. My pro vás máme jednoduchý recept pro všechny začátečníky. A navíc poradíme, co s nevyužitými zbytky […]

Skořicoví šneci z dýňového těsta. Upečte si mlsání bez výčitek
Recepty

Skořicoví šneci z dýňového těsta. Upečte si mlsání bez výčitek

Skořicoví šneci jsou alespoň u nás doma jedním z nejoblíbenějších dezertů. Zvláště na podzim je peču velmi ráda, protože vždy naplní dům vůní skořice, která připomíná pomalu se blížící Vánoce. Dělám je během celého roku, […]

Udělejte si nakládané cibulky. Hodí se k mnoha pokrmům a jejich příprava je velmi snadná
Recepty

Udělejte si nakládané cibulky. Hodí se k mnoha pokrmům a jejich příprava je velmi snadná

Nakládané cibulky jsou něco, co musím mít doma v lednici neustále. Hodí se k rizotu, k šunkoflekům, do různých salátů. Jsou osvěžující a skvěle doplní chutě mnoha jídel. A nejlepší jsou samozřejmě ty, které si […]

Tykev
Zelenina

Patizon: Objevte zeleninu ve tvaru UFO, která má řadu zdravotních benefitů a mnoho variací v receptech

Patizon, který mnozí znají spíše jako tykev, má mnoho společného s dýní. Zejména obsah velmi důležitých látek a velmi rozmanité využití v rámci vaší kuchyně. Svým tvarem připomíná talíř UFO a má mnoho různých barevných […]