Čerstvé droždí má výraznější chuť, nevydrží ale tak dlouho. Zvažte, které v domácnosti využijete
Zajímavosti

Čerstvé droždí má výraznější chuť, nevydrží ale tak dlouho. Zvažte, které v domácnosti využijete

Droždí (nebo také kvasnice) jsou jednobuněčné mikroorganismy, které se používají především při kynutí těsta. Tyto kvasinky přeměňují cukry na oxid uhličitý a etanol, což právě proces kynutí umožňuje. Droždí seženete buď sušené, nebo čerstvé. Zamysleli […]

Ananasové sushi: Netradiční kombinace potěší milovníky sladkých chutí i vegetariány
Recepty

Ananasové sushi: Netradiční kombinace potěší milovníky sladkých chutí i vegetariány

Sushi je japonský pokrm, který má kořeny v jihovýchodní Asii, konkrétně v oblasti dnešního Thajska a Laosu. Dnes se dá zcela běžně sehnat i u nás a existuje mnoho ingrediencí, které lze na jeho přípravu […]

Životní styl Sharon Stone: Ke snídani meloun s feta sýrem, k večeři zelenina na páře
Celebrity

Životní styl Sharon Stone: Ke snídani meloun s feta sýrem, k večeři zelenina na páře

V březnu oslaví 67. narozeniny. Americká herečka a modelka Sharon Stone přesto vypadá stále naprosto skvěle. Udržuje se v kondici zdravým životním stylem a očividně se jí to vyplácí. Jaké pokrmy patří k jejím oblíbeným? […]

Při ohřívání pizzy dejte do mikrovlnky sklenici vody. Nebude mít gumovou strukturu
Rady a tipy

Při ohřívání pizzy dejte do mikrovlnky sklenici vody. Nebude mít gumovou strukturu

Mikrovlnnou troubu máme doma téměř všichni. Jde o spotřebič, který nám velmi rychle pomůže ohřát jídlo, ne vždy jsme ale s výsledkem spokojeni. V následujícím článku vám nicméně poradíme několik triků, díky kterým pro vás […]

Nebojte se prošlých potravin. Některé můžete konzumovat bez problémů
Zajímavosti

Nebojte se prošlých potravin. Některé můžete konzumovat bez problémů

Minimální doba trvanlivosti udává, do kdy výrobce garantuje plnou kvalitu potraviny při správném skladování. Po jejím uplynutí však mnoho potravin lze stále bezpečně konzumovat, pokud jsou správně skladované a nevykazují známky kažení. Ne vždy tak […]