Saltimbocca: Italský plátek masa s bylinkami chutná skvěle s bramborami i kaší
Recepty

Saltimbocca: Italský plátek masa s bylinkami chutná skvěle s bramborami i kaší

Pokud máte rádi italská jídla, jistě si pochutnáte i na následujícím receptu. Saltimbocca možná na první pohled příliš italsky nepůsobí. Jedná se o plátek masa, který se podává s kaší či bramborami. Italové ale nedělají […]

San-nakdži: Chobotničky, které se podávají ještě zaživa. Strávníka může jejich konzumace stát život
Recepty

San-nakdži: Chobotničky, které se podávají ještě zaživa. Strávníka může jejich konzumace stát život

Mnoho lidí má s mořskými plody problémy. Pokud patříte naopak k jejich milovníkům, možná budete chtít vyzkoušet také pokrm s názvem sannakji (psáno také jako san-nakdži). Do češtiny se název jídla překládá jako žijící chobotnice. […]

Oshiketakata: Smrtelně jedovatá žába, kterou považují africké kmeny za posvátné jídlo
Ze světa

Oshiketakata: Smrtelně jedovatá žába, kterou považují africké kmeny za posvátné jídlo

Některá jídla jsou vyhledávána i přesto, že jsou velmi nebezpečná. Jejich konzumace může být sice zážitkem, pokud se ale špatně připraví, mohou vás také stát život. Patří k nim i extrémně jedovatá žába z Namibie. […]

Burgoo: Příprava dušeného masa se zeleninou sice trvá déle, pochutnají si ale všichni
Recepty

Burgoo: Příprava dušeného masa se zeleninou sice trvá déle, pochutnají si ale všichni

Slyšeli jste už o pokrmu s názvem burgoo? Na první pohled může připomínat český buřtguláš. Jedná se ale o pokrm pocházející z Kentucky, ve kterém toho najdete daleko více. A my vás ho naučíme připravovat. […]