Začala houbařská sezona. Při troše štěstí už teď narazíte na hřiby, daří se především žampionům
Zajímavosti

Začala houbařská sezona. Při troše štěstí už teď narazíte na hřiby, daří se především žampionům

Mnoho lidí si myslí, že houby rostou především na podzim. Pravda ale je, že houbařská sezona začíná už s počátkem března. Svědčí jim totiž déšť a teplo. A toho mají letos v obou případech dostatek. […]

Houbaři nabízejí za vyzrazení výskytu smrže velké peníze. Nasbírejte si tuhle jarní houbu i vy
Zajímavosti

Houbaři nabízejí za vyzrazení výskytu smrže velké peníze. Nasbírejte si tuhle jarní houbu i vy

Houbaření si většina lidí spojí spíše s podzimem. I na jaře ale v lese můžete potkat houby, které se dají v kuchyni využít. Například smrž začíná růst už v březnu a najít ho můžete i […]

Hřib hořčák: V lese ho nenechávejte, má mnoho pozitivních zdravotních účinků. Připravte z něj třeba čaj
Rady a tipy

Hřib hořčák: V lese ho nenechávejte, má mnoho pozitivních zdravotních účinků. Připravte z něj třeba čaj

Když se náhodou stane, že člověk ke klasickým hříbkům v košíku přimíchá hřib žlučník neboli takzvaný hořčák, na smaženici si pak nejspíš moc nepochutnáte. Přesto se ale tyto houby vyplatí sbírat. Jsou totiž v mnoha […]

Jak připravit houby jako profesionál: Už vám nikdy nezhnědnou a budou tak akorát propečené
Rady a tipy

Jak připravit houby jako profesionál: Už vám nikdy nezhnědnou a budou tak akorát propečené

Připravit houby na pánvi nemůže být nijak náročné. To si možná spousta z vás říkala, než jste to poprvé vyzkoušeli. Pokazit se dá i takto jednoduchý proces. Naštěstí ale existuje mnoho triků, které vám pomohou […]

Nakládané houby vám doma vydrží i měsíce. Pochutnáte si na nich k rizotu i šunkoflekům
Recepty

Nakládané houby vám doma vydrží i měsíce. Pochutnáte si na nich k rizotu i šunkoflekům

Letos jsme byli na houbách už třikrát a pokaždé jsme domů přinesli dva koše plné hub. Nasušeno už máme, bramboračkou jsme přejedení, nastal proto čas na mé oblíbené nakládání a zavařování. Zavařené houby se hodí […]