Ústřice jsou nejlepší syrové a působí afrodiziakálně. Pravda je ale možná jinde
Ryby a mořské plody

Ústřice jsou nejlepší syrové a působí afrodiziakálně. Pravda je ale možná jinde

Ústřice patří celosvětově mezi nejvyužívanější mořské plody. Některé informace o nich jsou ale možná trochu přehnané. Původ ústřic Ústřice jedlá je mlž, který původně žil v teplejších mořích okolo Evropy (tedy na jihu a západě). […]

Batáty patří mezi nejvýživnější druhy zeleniny
Zelenina

Batáty patří mezi nejvýživnější druhy zeleniny

Batáty neboli sladké brambory patří mezi zeleninu, která u nás tak ještě úplně nezdomácněla, na druhou stranu je stále známější. Nejenže jde o chutnou kuchyňskou ingredienci, ale zároveň je velmi zdravá. Původ povijnice batátové Batáty […]

Escamole: hmyzí kaviár, který možná brzy ochutnáme i v ČR
Světové pokrmy

Escamole: hmyzí kaviár, který možná brzy ochutnáme i v ČR

Hmyz se možná brzy stane běžnou potravinou i v ČR, a to i vzhledem k nedávné novele veterinárního zákona, jež umožňuje vyrábět potraviny z těchto živočichů. Ochutnat tak třeba půjde i escamole. Původ escamole Escamole neboli mravenčí larvy […]