Eva Perkausová dostala v těhotenství chuť na horké maliny. Zkuste si je také připravit

horke_maliny
Zdroj: Shutterstock

Těhotenské chutě už doběhly i herečku Evu Perkausovou, kterou si můžeme pamatovat například ze čtvrtého Kameňáku, nebo si střihla jednu z vedlejších rolí v Ohnivým kuřeti, kde se vyskytovala hned několik dílů.

Těhotenství

Eva Perkausová je nyní v pokročilém stádiu těhotenství a brzy přivede na svět prvního syna. Jméno ale s manželem Ivanem Heckem stále tají, pouze prozradili, že příjmení bude mít chlapeček po otci a jméno nebude typické, ale ani příliš exotické.

Navíc plánují dopředu další potomstvo, jedno dítě jim prý určitě stačit nebude. Ivan je z několika sourozenců, a i herečka chce minimálně dvě děti. Na chlapečka se rodinka velmi těší a Eva prý od začátku tušila, o jaké pohlaví se bude jednat. „I přátelům jsem říkala, že mám pocit, že to bude kluk. My jsme od začátku vybírali spíš jména pro kluka. Pro holčičku jsem nedokázala vybrat takové, které by se mi líbilo,“ vyjádřila se Eva podle magazínu Kafe.

Na co má v těhotenství chuť?

Protože má už dopředu do budoucna takovéto plány obsahující i další děti, není divu, že se čas od času musí posilnit pořádnou dávkou cukru. Teď se například na svém instagramu pochlubila fotografií v krásné restauraci. Herečce těhotenství velmi svědčí a na kráse jí rozhodně neubralo, na fotce mezi bílými orchidejemi se úžasně vyjímá.

Dostala chuť na horké maliny se zmrzlinou, které jsou sice pořádně sladkou tečkou, ale maliny obsahují i spoustu vitamínů, takže žádné veliké výčitky si Eva dělat nemusí. Pokud byste na ně měli také chuť, můžete si je zkusit připravit například podle tohoto receptu:

Horké maliny se zmrzlinou

Na tuto sladkou dobrotu potřebujeme: 50 gramů másla, dvě polévkové lžíce krupicového cukru, 200 gramů mražených malin, jednu čajovou lžičku citronové šťávy, 100 mililitrů griotky, půl litru vanilkové zmrzliny a hrst malin na ozdobu.

Příprava je velmi jednoduchá. Na pánvi rozpustíme máslo, do něho přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přitom stále pomalu mícháme, aby se nám nepřipálil. Když je cukr rozpuštěný, přisypeme zmražené maliny, a nezapomínáme pravidelně míchat. Zastříkneme citronovou šťávou, a když jsou maliny horké, přilijeme griotku, kterou necháme ve směsi prohřát.

Hotovou směs lijeme do pohárků se zmrzlinou a navrch zdobíme čerstvými malinami.

Zdroj: Apetit, Instagram Evy Perkausové, Kafe

Autor: Denisa Weisová

Přidat na Seznam.cz