Eva Longoria ráda vaří se synem. Bere ho s sebou i na nákup, aby věděl, co všechno vaření obnáší

Zdroj: Shutterstock

Eva Longoria je nejen úspěšnou herečkou, ale také zaneprázdněnou podnikatelkou. Kromě produkování seriálů a vedení své společnosti vyrábějící tequilu je pro ni také důležité trávit čas s rodinou. Nejen pro své fanoušky má několik tipů ohledně jídla a stravování.

Jak v dětech probudit lásku k vaření

Eva Longoria je matkou čtyřletého syna Santiho a již od malička ho vede k pomáhání v kuchyni. Longoria v rozhovoru pro Mashed uvedla, že když mu bylo pouhých 18 měsíců, pořídila mu plastové ovoce, aby mohl předstírat, že ho krájí vedle ní.

„Miluje krájení věcí a existují takové malé dětské nože, které začal používat,“ vysvětlila. „Rozbíjení vajec byla jedna z věcí, které jsem s ním dělala brzy, a bylo mi jedno, jestli rozbije tucet vajec.“

Texaská rodačka řekla, že vše bere s nadhledem (i zašpiněnou kuchyň), protože chce, aby jejího syna příprava jídla nakonec bavila.

Longoria bere Santiho do obchodu, aby s ní vybíral ingredience, a on tak vidí, co všechno je třeba udělat. „Pak přijdeme domů, umyjeme to, nakrájíme, uvaříme a okořeníme,“ dodala. „Děláme to všechno společně a on si uvědomuje: ‚To jsem udělal já.‘“

Jaké jídlo s sebou bere na červený koberec?

Hvězda Zoufalých manželek, producentka a režisérka se často účastní promenády na červeném koberci a příprava na tuto událost může trvat i několik hodin. Během té doby pochopitelně nemá moc času na jídlo a procházet se po červeném koberci hladová není pro ni nic příjemného.

„Dřív jsem těsně před červeným kobercem jedla pizzu, protože člověk nejí tak sedm hodin. Není tam žádné jídlo a vy si říkáte: Umírám hlady. Takže jsem se ládovala sacharidy. Teď už to nemůžu dělat, protože mi pak nesedí šaty. Většinou mám v kabelce tyčinku nebo něco jiného, co mi vydrží přes noc,“ prozradila hvězda v již zmíněném rozhovoru.

Čím se udržuje v kondici?

Eva Longoria praktikuje přerušovaný půst. Každý den jí v osmihodinovém intervalu, obvykle od 11 do 19 hodin. Na oběd si dá většinou maso se zeleninou, k večeři vydatnou polévku. Ráda také experimentuje s rostlinnými surovinami, oblíbila si hlavně fazole.

Každý den si najde minimálně hodinu na cvičení – skáče na přenosné trampolíně a s osobním trenérem se věnuje silovým cvikům. Snaží se také meditovat, a dokonce se přihlásila do 21denní řízené meditace.

Za důležité považuje též omezení alkoholu. Dopřává si maximálně skleničku vína denně, protože větší množství negativně ovlivňuje kvalitu jejího spánku.

Zdroj: Women´s Health, Mashed, Hello!

Autor: Dominika Jandorová

Přidat na Seznam.cz