7denní dietní plán. Zahrnuje jen 1200 kalorií denně

Zdroj: Shutterstock.com

Chcete zhubnout? Kdo by nechtěl. Málokdo je spokojený s tím, jak vypadá a asi každý z nás by si uměl představit, že by se zbavil několika kilogramů. Jenže málokdo je dostatečně trpělivý, aby na výsledky čekal týdny nebo snad měsíce. 

Nepatříte k těm nejtrpělivějším? Pak pro vás máme sedmidenní dietní plán, díky kterému se za týden zbavíte několika kilogramů. Co pro to musíte udělat? 

Snížení kalorického příjmu nastartuje metabolismus 

Pokud chceme zhubnout, to nejdůležitější, co musíme udělat, je začít dodržovat kalorický deficit. To je naprostý základ.  

Kalorický příjem pro hubnutí se u každého z nás liší. Je totiž rozdíl v tom, jestli jste muž, či žena. Rozdíl je také v tom, jestli jste aktivní sportovec, nebo máte sedavé zaměstnání a pohybu příliš nedáte.  

Sedmidenní dietní plán zahrnující příjem 1200 kalorií denně se může na první pohled zdát bláznivý, protože pro většinu z nás je hodnota 1200 kalorií denně hodnotou bazálního metabolismu. 

A o to právě jde. Při tomto plánu je cílem snížit kalorický příjem, který nastartuje metabolismus a tím začnete hubnout. 

Poskládejte správně svůj jídelníček 

Důležité je se nad sedmidenním jídelníčkem zamyslet a poskládat svůj jídelníček tak, aby obsahoval zdravé potraviny mající všechny důležité živiny. 

„Jezte potraviny s vysokým obsahem bílkovin a vlákniny – kombinaci, která podle výzkumu může pomoci při hubnutí tím, že vás udrží déle sytými,“ vysvětluje eatingwell.com

Tato kombinace také vyrovnává kalorie v průběhu celého dne, takže se nebudete cítit hladoví a nebudete mít tendence mlsat nebo se přejídat. 

Strava se neobejde bez zeleniny 

Dodržovat dietní plán zahrnující jen 1200 kalorií denně se může jevit jako noční můra, při které budete mít hlad. 

„Zatímco 1 200 kalorií může být pro některé lidi správné množství, pro jiné může být velmi omezující, říká Stefani Sassos  – registrovaná dietoložka – pro goodhousekeeping.com.  

Abyste pocitům hladu předešli, zařaďte do jídelníčku velké množství zeleniny. Zelenina je skvělá v tom, že jí můžete sníst velké množství, aniž by zahýbala kalorickým příjmem. 

Zelenina obsahuje jen velmi malé množství kalorií, proto ji můžete zařadit ke každému jídlu během dne a to beze strachu, že si pokazíte příjem.  

Zdroj: eatingwell.com, goodhousekeeping.com 

Autor: Karolína Nezbedová

Přidat na Seznam.cz