První dojem je důležitý, některým jídlům se proto na rande raději vyhněte. Poradíme, jak zapůsobit

Zdroj: Shutterstock

Pokud s někým žijeme, známe nejen jeho oblíbené jídlo, ale také jeho stravovací návyky a dokážeme respektovat to, že drobí do postele, někdy jí u počítače s nohama téměř na stropě, a ne vždy se chová úplně způsobně. Vzpomínáte si ale na vaše první rande?

Pokud partnera nemáte a chcete na nějakého zapůsobit, existují jistá pravidla o tom, kam s ním jít na večeři, jak se při ní chovat, a především jaká jídla vynechat. Nahodit totiž někoho špagetami hned na prvním rande není úplně ideální.

Celá řada jídel není úplně vhodná k tomu, abyste si je objednali hned při první večeři se svým protějškem. Až se budete znát delší dobu, jistě vám je odpustí, ale pokud chcete vztah vůbec nějak nastartovat, raději začínejte opatrně.

Pozor na těstoviny

Jak již bylo zmíněno, špagety jsou nepřítelem číslo jedna. Každý z nás si asi dokáže představit, jak by se partner zatvářil, kdybyste měli omáčku po celém obličeji. Pokud ale milujete italskou kuchyni, dá se to i s těstovinami vyřešit.

Vyberte si ideálně takové těstoviny, které se snadno napichují. Tedy ne kolínka, která se nedají na vidličku nabrat, ale ani delší nudle, které budete namotávat věčnost. A rozhodně se vždy vyhněte červeným omáčkám.

Kuře jako správná volba

Je velmi důležité si na prvním rande vhodně zvolit druh masa. Po červeném mase totiž budete nafouklí, což není úplně ideální pro zaujetí svého nového partnera. Po rybách ho zase jistě neoslníte svým dechem.

Kuře se tedy zdá jako správná volba. Objednávejte si ale raději spíše plátek nebo kuřecí kousky, protože okusovat u stolu v luxusní restauraci kuře od kosti jako neandrtálec z vás hrdinu prvního rande neudělá.

Fast food nebude úplně ideální

Kromě toho, že ve fast foodu zrovna nezapůsobíte nejlepším dojmem, protože jde o lacinou restauraci, která se hodí spíše pro posezení s přáteli než pro první rande, ani výběr jídel zde není ideální.

Ať už si totiž vyberete tortillu, hamburger nebo hranolky, budete muset jíst rukama, pravděpodobně vám bude vše padat od úst a kečup budete mít až na čele. Doporučujeme proto s touto volbou počkat alespoň do třetího rande.

Nezkoušejte nic nového

Pokud jdete se svým protějškem na první rande, dejte si vždy něco, o čem víte, že vám bude chutnat. Je trapné objednat si něco a později to nechávat na stole. Lidé si často myslí, že zapůsobí, když si objednají drahé jídlo.

Jenomže jestliže si dáte v restauraci ústřice nebo humra a později vám dojde, že to vlastně jíst nechcete, budete se před partnerem cítit tak akorát trapně, až vám pak bude večer kručet v břiše. Nemluvě o tom, že jsou to zbytečně vyhozené peníze.

Nepřetvařujte se

Samozřejmě, na první schůzce chce člověk zapůsobit. Proto si někdy objedná raději lehký salát, ze kterého se ale ani pořádně nenají. Navíc dříve či později váš partner stejně zjistí, jaké je skutečně vaše oblíbené jídlo.

Nejlepší tedy je pořádně se najíst něčeho, co máte skutečně rádi. Pokud totiž partnerovi ani nepřiznáte, jaké je vaše oblíbené jídlo, jak s ním chcete později trávit dny?

Zdroj: bonobology.com, therecipe.com, insider.com
Autor: Shani Maiová

Přidat na Seznam.cz