Vyměňte o letošních Vánocích tradičního kapra za lososa. Lze jej připravit nasladko na několik způsobů
Rady a tipy

Vyměňte o letošních Vánocích tradičního kapra za lososa. Lze jej připravit nasladko na několik způsobů

Někteří lidé na Vánoce nahrazují kapra kuřecím řízkem. Činí tak většinou proto, že má kapr velmi typickou rybí chuť, která se u jiných ryb neprojevuje tak silně. Napadlo vás, že se dá na Vánoce řízek […]

Kapr patří k českým Vánocům již několik století. Připravte jej letos na pivu a máte vyhráno
Recepty

Kapr patří k českým Vánocům již několik století. Připravte jej letos na pivu a máte vyhráno

Pokud jste již přesycení smaženým kaprem s bramborovým salátem a přemýšlíte nad jinými úpravami, určitě vyzkoušejte kapra na pivu. Ale nejprve si přečtěte, proč se vánoční rybou stal právě kapr. Čím si oblibu získal zrovna kapr? […]

Vadí vám rybí zápach kapřího masa? Zkuste ho namočit do mléka
Rady a tipy

Vadí vám rybí zápach kapřího masa? Zkuste ho namočit do mléka

Ačkoliv podle někoho kapr není rybinou takřka vůbec cítit, jiného „rybina“ od konzumace kapra odradí. To je však škoda, protože existuje několik jednoduchých fíglů, kterými ryby zápachu zbavíte. Jak poznat čerstvou rybu? Chcete-li zjistit, zda […]

Krevety obsahují řadu látek důležitých pro tělo, přesto mají jen minimum kalorií. Zařaďte je do jídelníčku i vy
Ryby a mořské plody

Krevety obsahují řadu látek důležitých pro tělo, přesto mají jen minimum kalorií. Zařaďte je do jídelníčku i vy

Někdo je miluje, jiný jim tak úplně na chuť nepřišel. Krevety jsou pokrm, který se dá zpracovávat mnoha způsoby. Pokud patříte k těm, kteří se stále přes tyto mořské potvůrky na talíři nepřenesli, rozhodně byste […]

Pohlreich
Ryby a mořské plody

Kapra nemusíte jíst jen s bramborovým salátem. Zkuste si jej připravit s květákem, špenátem a černým bezem podle Pohlreicha

Zdeněk Pohlreich ve svém novém pořadu provede televizní diváky svými gastronomickými zážitky a zavzpomíná na restaurace, které s kamerou a pořadem Ano šéfe! navštívil. Podělí se i o zajímavé recepty, na které při natáčení narazil. Sehnat […]

Připravte si lepkavého lososa se smaženou rýží podle Marty Jandové
Celebrity

Připravte si lepkavého lososa se smaženou rýží podle Marty Jandové

Zpěvačka Marta Jandová se po úspěšné kariéře v zahraničí vrátila před třinácti lety do Česka. Tady se jí také narodila dcera Marie, pro kterou velmi ráda vaří. Jeden z jejích oblíbených receptů si představíme v dnešním článku. Vystoupení […]

Ormery: Britské mořské plody lákají svou vytříbenou chutí. Pravdou však zůstává, že vás mohly poslat i do vězení
Ryby a mořské plody

Ormery: Britské mořské plody lákají svou vytříbenou chutí. Pravdou však zůstává, že vás mohly poslat i do vězení

Ormery jsou mořští měkkýši vyskytující se na Normanských ostrovech a proslavení jsou především na druhém největším ostrově Guernsey. Mohou být shromažďováni pouze kolem 20 dnů v roce a jejich sběr je omezený řadou pravidel. Přitahuje […]

Kaviár je synonymem luxusu. Nekazte si drahý požitek špatným podáváním, jezte jej správně
Ryby a mořské plody

Kaviár je synonymem luxusu. Nekazte si drahý požitek špatným podáváním, jezte jej správně

Pravý kaviár je synonymem luxusu, který není na stole každý den. Protože je pro většinu lidí drahý, nechtějí s ním plýtvat. Bohužel ale často netuší, jak ho správně podávat nebo jíst. Kaviár je pouze produktem […]

Narezushi: Vůně ryby připomíná odpadní vodu. Chuť starověkého sushi v Japonsku rozděluje lidi na dva tábory
Ryby a mořské plody

Narezushi: Vůně ryby připomíná odpadní vodu. Chuť starověkého sushi v Japonsku rozděluje lidi na dva tábory

Sushi, jak ho známe v současnosti, je velmi vzdálené původnímu jídlu, které se vyvinulo před mnoha staletími v Japonsku. Původní jídlo bylo založeno na konzumování fermentované ryby a ne čerstvé jako dnes. Kterému pokrmu vděčíme […]