Britská kuchyně je stále považována za velmi nezdravou. Možná neoprávněně
Světové kuchyně

Britská kuchyně je stále považována za velmi nezdravou. Možná neoprávněně

Britská kuchyně dala světu mnoho pokrmů. Drahně let byla přitom považována za velmi nezdravou, což se ovšem začíná pomalu měnit. Historie britské kuchyně Jídla britské kuchyně se pochopitelné připravují ve Velké Británii. Na jejich dnešní […]

Chlupaté knedlíky: tradiční příloha, jíž si lze připravit netradičně. Třeba s cuketou
Světové pokrmy

Chlupaté knedlíky: tradiční příloha, jíž si lze připravit netradičně. Třeba s cuketou

Chlupaté knedlíky patří mezi tradiční české přílohy. Můžete si je ovšem připravit na mnoho způsobů, z nichž některé mohou být poněkud netradiční. Původ chlupatých knedlíků Chlupaté knedlíky jsou tradičním českým pokrmem, který se vlastně nachází na […]

Černý kořen: zdravá zelenina, která prý navíc může zabíjet hady
Zelenina

Černý kořen: zdravá zelenina, která prý navíc může zabíjet hady

Černý kořen je kořenová zelenina z rostliny zvané poněkud atypicky, totiž hadí mord španělský. Přesto je nejen chutný, ale také zdravý. Původ hadího mordu španělského Hadí mord španělský je rostlina z čeledi hvězdnicovitých. Tento poměrně atypický název […]

Žemlovka: sladký nákyp, který si nemusíte připravit pouze s jablky
Světové pokrmy

Žemlovka: sladký nákyp, který si nemusíte připravit pouze s jablky

Žemlovka s jablky patří mezi tradiční české pokrmy. Můžete nicméně využít i další ingredience a jablka je vlastně možné úplně vynechat. Původ žemlovky Žemlovka, které se říká rovněž zemlbába, je typickým pokrmem české a slovenské kuchyně. […]

Špalda: prastarý druh pšenice, který pomáhá imunitě i trávení
Obiloviny

Špalda: prastarý druh pšenice, který pomáhá imunitě i trávení

Pšenice špalda je prastará obilnina, která se opět začíná dostávat do popředí zájmu. Je totiž nutričně bohatá, dobře stravitelná a pomáhá s některými neduhy. Původ pšenice špaldy Špalda je prastarým druhem pšenice, jejíž původní domovinu asi […]

Penízovka sametonohá (enoki) je jednou z nejchutnějších hub. Navíc roste i v zimě
Bylinky a rostlinky

Penízovka sametonohá (enoki) je jednou z nejchutnějších hub. Navíc roste i v zimě

Penízovka sametonohá neboli enoki je houba, kterou si lze nasbírat i v průběhu zimních měsíců. Navíc jde o velmi chutnou a zdravou kuchyňskou ingredienci. Rozšíření penízovky sametonohé Penízovka sametonohá (Flammulina velutipes) je jedlá houba v Japonsku nazývaná […]

Moravský vrabec vám neuletí. Připravuje se z vepřového masa
Světové pokrmy

Moravský vrabec vám neuletí. Připravuje se z vepřového masa

Moravský vrabec je pokrm, kvůli kterému nebudete muset shánět menší opeřence. Jaký je ale jeho původ a jak je na tom z hlediska zdraví? Původ moravského vrabce Moravský vrabec je pokrm, který sice nemá nic společného […]