babovka
Recepty

Upečte si císařskou bábovku z rakouské kuchařky, kterou doporučuje pan Cuketka

Bábovka není jen českým pečivem a známá je i v Polsku, na Slovensku, v Německu a v Rakousku. Podobné sladké pečivo mají i v Itálii a ve Francii. U nás se dělá bábovka nejčastěji dvoubarevná se světlou a tmavou […]

Brambory_testoviny
Recepty

Jídlo vojáků, které máte hotové hned a navíc si pochutnáte. To je grenadýrský pochod

Hutná a chutná večeře připravená během chvilky a ze tří surovin? Pokud nevěříte, vyzkoušejte grenadýrský pochod či trochu složitější uhlířinu. Jsou to dvě podobná jídla, jen s trochu jinou úpravou. Obě jídla lze udělat v […]

Chili Ta Thuy ráda propojuje asijskou kuchyni s českými surovinami. Vyzkoušejte její recept na dokonalé kuře
Celebrity

Chili Ta Thuy ráda propojuje asijskou kuchyni s českými surovinami. Vyzkoušejte její recept na dokonalé kuře

Chili Ta Thuy je finalistka soutěže Masterchef Česko, zpěvačka ze soutěže SuperStar i účastnice reality show Survivor. Její hlavní doménou je však gastronomie, nejvíce ji baví dělat asijská jídla pro lidi, co žijí v mírném podnebném […]

Morek je studnicí zdraví prospěšných látek. Můžete jím nahradit například máslo
Maso

Morek je studnicí zdraví prospěšných látek. Můžete jím nahradit například máslo

Morek není na první pohled zrovna lákavá pochoutka, ale obsahuje mnoho prospěšných látek, které vás svými účinky na lidský organismus rychle přesvědčí, abyste morku dali šanci. Kostní dřeň neboli morek je měkká tkáň vyplňující vnitřek […]

Svařené víno znali už ve starověkém Řecku, vánočním nápojem se stalo až později. Vyzkoušejte variantu s brandy i bílým vínem
Zajímavosti

Svařené víno znali už ve starověkém Řecku, vánočním nápojem se stalo až později. Vyzkoušejte variantu s brandy i bílým vínem

Když s podzimem začíná klesat teplota k nule, je ideální čas zahnat chlad velkým hrnkem svařeného vína a naplnit tak svůj domov uklidňující vůní červeného vína, citrusů a koření. Už jen zmínka o svařeném víně vyvolává v mnohých […]

Podmáslí snižuje krevní tlak i cholesterol. Udělejte si z něj skvělý dresink
Mléčné výrobky

Podmáslí snižuje krevní tlak i cholesterol. Udělejte si z něj skvělý dresink

Podmáslí vzniká jako druhotný produkt při stloukání másla nebo smícháním mléka s bakteriemi produkujícími kyselinu mléčnou. Využití nachází v mnoha receptech a někdo ho pije i samotné. Jaké jsou jeho účinky na lidský organismus? Mezi […]

prazska_sunka
Maso

Pražská šunka je delikatesou už po staletí. Poradíme, jak ji správně připravit

Pražská šunka patří mezi potraviny, kterými se česká gastronomie může pyšnit a kterou nepohrdne kdejaký šéfkuchař s vytříbenými chuťovými buňkami. A ačkoliv šunka jako taková existovala už dávno předtím, než se Češi rozhodli dovést její […]

Retro bratislavská plec: Připravte si československou klasiku podle tehdejších norem
Maso

Retro bratislavská plec: Připravte si československou klasiku podle tehdejších norem

Bratislavská vepřová plec patří mezi tradiční československé pokrmy, a na její přípravu dokonce existovala norma. Recept není nikterak složitý, a tak si bratislavské plecko můžete připravit doma a třeba i zavzpomínat na své mládí. Československá […]

tiramisu
Recepty

Připravte si tradiční tiramisu. Poradíme, jak na něj a na co si dávat při přípravě pozor

Tento klasický italský dezert si postupem času našel cestu do jídelníčku i u mnoha Čechů. Spojení sladkého krému se silnou chutí kvalitní kávy totiž uchvátí skoro každého milovníka dezertů nebo kávy. Řeč je o tiramisu, […]