Migas: Jídlo chudých Španělů, které se připravuje ze zbytků chleba
Pečivo a těstoviny

Migas: Jídlo chudých Španělů, které se připravuje ze zbytků chleba

Milovníci španělské kuchyně při představení následujícího receptu pravděpodobně zajásají. Vynikající migas je pokrm, který si hned zamilujete, přitom jde ale vlastně o jídlo ze zbytků a dříve se jednalo o jídlo úplně těch nejchudších Španělů. […]

Turducken: Krocan nadívaný kachnou nadívanou kuřetem je drahé a časově náročné jídlo. Ale pochutnáte si
Maso

Turducken: Krocan nadívaný kachnou nadívanou kuřetem je drahé a časově náročné jídlo. Ale pochutnáte si

U nás se na Vánoce konzumuje kapří řízek s bramborovým salátem, ve Spojených státech amerických ale mají zcela jiné hody. Na Boží hod nebo také na Den díkůvzdání se u nich podává nadívaný krocan, kterého […]

sunka a meloun
Ovoce

Gurmánská šunka a meloun: Předkrm, bez kterého Italové nemohou být

Jídlo, které vyniká snadnou přípravou a použitím prvotřídních surovin, je pěvně zakotveno v italské gastronomii a Italové si na něm pochutnávají po celý rok, nejraději však během letních měsíců. Jídlo, které Italové vyhledávají i v cizině […]

Vánoční fettuccine Alfredo. Připravte si letos mezi svátky netradičně italské těstoviny
Recepty

Vánoční fettuccine Alfredo. Připravte si letos mezi svátky netradičně italské těstoviny

Když se řekne vánoční jídlo, jen málokdo si asi představí těstoviny s krémovou omáčkou. Pokud si ovšem vzpomenete na vánoční film Prázdniny z roku 2006, hned vám všechno začne dávat smysl. Právě tam se totiž […]

Pochoutka nejen na silvestra. Churros skrývají svou sílu v jednoduché přípravě
Cukroví

Pochoutka nejen na silvestra. Churros skrývají svou sílu v jednoduché přípravě

Churros jsou ve Španělsku velmi oblíbeným druhem pečiva, které se podává mimo jiné i na Nový rok. Můžete se inspirovat a přátelům (radost budou mít i děti) připravit skořicové churros s horkou čokoládou. Kde se churros […]

zampone
Světové pokrmy

Italská delikatesa na Nový rok. Dejte tentokrát přednost vepřovému zampone pro hojnost a čočce pro štěstí

Velká prasečí noha vypadá na talíři trochu podivně a pro cizince, který má spojenou Itálii hlavně se zdravou středomořskou stravou, se může toto jídlo zdát až neuvěřitelné. Pravdou je, že chutná dobře, a porce se […]

Děravá struktura a hnědá barva i bez kakaa aneb představujeme kouzelný moldavský dort „černá bába“
Recepty

Děravá struktura a hnědá barva i bez kakaa aneb představujeme kouzelný moldavský dort „černá bába“

Dny se rychle krátí a chladné zimní noci jsou čím dál delší. A právě s nocí jsou spojovány všelijaké hrůzy. Jednou z nich je „černá bába“. Nemusíte se však bát, neboť jde o zajímavý recept z Moldavska. […]

panettone
Cukroví

Zatímco u nás máme vánočku, Italové si vánoční svátky zpříjemňují sladkým pečivem panettone

Nikdo vlastně neví, kde se panettone v Itálii vzalo a jak se to stalo, že v zemi, která je mistrem ve výrobě sladkého, právě toto pečivo získalo své místo na svátečním stole v období Vánoc. A protože každé […]