Bramborový salát zdravěji
Světové pokrmy

Bramborový salát: vyzkoušejte variantu po které tak snadno neztloustnete

Bramborový salát patří v české kuchyni k tradičním přílohám, ačkoli nám jeho „vynález“ nepřináleží. Přesto se jedná o nedílnou součást Vánoc. Co kdybyste si jej ale letos zkusili připravit jinak? Bramborový salát zřejmě pochází z […]

Bratwurst - německá specialita
Světové pokrmy

Bratwurst: kterou prostě v Německu musíte ochutnat

Bratwurst je druhem německé klobásy, která se vyrábí z různých druhů masa (nejčastější vepřového). Pokud tedy máte rádi uzeniny, seznamte se s tradiční pochoutkou našich západních sousedů. Historie bratwurstu se začala psát již ve středověku […]

Bún chả: pokrm, který se ve vietnamských bistrech těší stále větší oblibě
Světové pokrmy

Bún chả: pokrm, který se ve vietnamských bistrech těší stále větší oblibě

I když se k nám po roce 1989 začaly dostávat pokrmy z různých koutů světa, mezi nejoblíbenější patřila a stále patří orientální kuchyně. Ta už u nás ostatně byla populární (ačkoli ve značně okleštěné podobě) […]

Baklava: asijský pokrm, který dostane milovníky sladkostí
Pochutiny

Baklava: asijský pokrm, který dostane milovníky sladkostí

Baklava je tradiční sladký pokrm z Asie, který tvoří tenké těsto, různé druhy ořechů (používány jsou především vlašské) a cukernatý sirup. Hledáte-li tedy tip na nový dezert, nechte se inspirovat. Historie baklavy Existuje mnoho teorií, […]

Turecký pokrm Kebab
Světové pokrmy

Kebab: turecký pokrm, jenž „boduje“ i u nás

Kebab je tradičním masným pokrmem, který pochází z oblasti Přední Asie. Především během 20. století se navíc rozšířil i do dalších oblastí světa a dnes zažívá „boom“ rovněž v České republice. Stručná historie kebabu Původ […]

Tapas v kuchyni
Světové pokrmy

Tapas: španělské „jednohubky“ v rozličných variantách

Tapas není konkrétní pokrm, ale označení menších chuťovek, kterou lze ochutnat v obrovském množství variant. Jde tedy o rozličné dobroty od salátů, přes chlebíčky až po masná jídla, které jsou obvykle podávány v menších miskách. […]