sajler
Celebrity

Kluk v akci Filip Sajler občas jí jen jedno jídlo denně. Postačí mu i jablko

Sympatického kuchaře Filipa Sajlera zná celá země především zásluhou jeho působení v oblíbeném kuchařském pořadu, kde spolu s Ondřejem Slaninou přes 15 let předváděli divákům, že vaření není žádná věda. Konec v pořadu diváky zaskočil V pořadu Kluci v akci […]

Při krájení a zpracování cibule se často chybuje. Ovládněte základ každého jídla jako mistr
Rady a tipy

Při krájení a zpracování cibule se často chybuje. Ovládněte základ každého jídla jako mistr

Cibule je základem kuchyně. Říkejte si, co chcete, ale právě tahle na první pohled obyčejná zelenina je nedílnou součástí mnoha chutných pokrmů – těch českých tedy rozhodně. Pracujeme s ní v kuchyni dnes a denně. Ne každý […]

Jak na šťavnaté vepřové kotlety, abyste už nikdy na talíři neměli vysušenou podrážku
Maso

Jak na šťavnaté vepřové kotlety, abyste už nikdy na talíři neměli vysušenou podrážku

Milujete vepřové kotlety? Oblíbené jídlo, na kterém si dokáže pochutnat celá rodina. Navíc je i častou volbou v případě, že si chcete na oběd či na večeři pozvat kamarády a blýsknout se před nimi svým […]

Chcete ohromit své přátele? Zkuste flambování
Rady a tipy

Chcete ohromit své přátele? Zkuste flambování

Pokud chcete svým hostům nabídnout nejen chutné jídlo, ale také nezapomenutelnou podívanou, může být flambování skvělým nápadem. Co si pod flambováním představit a jak se na něj připravit? Co je flambování? Název „flambování“ pochází z […]

struhadlo_a_syr
Rady a tipy

Při strouhání sýra se často chybuje. Přitom stačí trochu jinak chytit struhadlo

Sýry patří k nejoblíbenějším potravinám na světě. Existuje mnoho různých druhů sýrů, od měkkých po tvrdé, s kůrkou nebo bez ní a v prodeji jsou doslova tisíce druhů. Navíc každá země má své speciality a také se […]

Při vaření vajec natvrdo musíte dodržovat pár pravidel. Nepopraskají a půjdou snadno oloupat
Rady a tipy

Při vaření vajec natvrdo musíte dodržovat pár pravidel. Nepopraskají a půjdou snadno oloupat

Loupání vajíček je někdy úplná hračka a jindy zase noční můra, při které málem ztratíte nervy. Máme na mysli přesně ten moment, kdy se vám vajíčko nedaří oloupat, se skořápkou odlamujete i kousky bílku, vajíčko […]

Zapomeňte na plechovky i namáčení den předem. Fazole lze uvařit bleskurychle i bez toho
Luštěniny

Zapomeňte na plechovky i namáčení den předem. Fazole lze uvařit bleskurychle i bez toho

Našemu zdraví rozhodně mají co nabídnout, přesto se v jídelníčku objevují zřídka. Důvodem jsou předsudky, které vůči nim máme – zejména pak pokud jde o strach z nadýmání. Pokud se ale fazole naučíte připravovat správně, nepříjemných potíží […]

Důvod, proč jsou vaše těstoviny převařené. Důkladně prozkoumejte svoje nádobí
Pečivo a těstoviny

Důvod, proč jsou vaše těstoviny převařené. Důkladně prozkoumejte svoje nádobí

Už se vám někdy podařilo převařit těstoviny? I když se na první pohled zdá, že na uvaření těstovin není nic složitého, můžete při tomto úkolu nejednu věc pokazit. Možná by vás to nenapadlo, ale chyba […]

Horoskop: Některá znamení jsou v kuchyni experty. Jiným raději nůž do ruky nedávejte
Zajímavosti

Horoskop: Některá znamení jsou v kuchyni experty. Jiným raději nůž do ruky nedávejte

Dnes už dávno neplatí, že do kuchyně patří především ženy. Řada slavných šéfkuchařů jsou muži a v mnoha domácnostech je právě chlap tím, kdo tráví více času u plotny. A to nejen proto, že ho […]

Vaření rýže není tak snadné, jak se může zdát. Vyvarujte se častým chybám
Rady a tipy

Vaření rýže není tak snadné, jak se může zdát. Vyvarujte se častým chybám

Ačkoli se může zdát, že příprava rýže je poměrně snadná, ve skutečnosti se každý dopouští chyb. Ty pak ovlivňují strukturu i chuť a vedou k tomu, že je rýže kašovitá, mdlá, suchá nebo dokonce spálená. Na […]