Babka: Připravte si tradiční židovské pečivo, které chutná po skořici a čokoládě
Recepty

Babka: Připravte si tradiční židovské pečivo, které chutná po skořici a čokoládě

Čokoládová babka je tradiční židovské pečivo, které se dnes podává ideálně ke kávě. Chutná po skořici a čokoládě, nejlepší je ještě teplé. Po dobrém obědě jde o dezert, který nikdy neodmítnete. Babka je sice dezert, […]

Jak na dokonalé lívance? Těsto musíte nechat odpočinout a hlídat počet otáčení
Rady a tipy

Jak na dokonalé lívance? Těsto musíte nechat odpočinout a hlídat počet otáčení

Na přípravě lívanců není na první pohled nic složitého. I tak ale mnozí dělají zásadní chyby, kvůli kterým se jim nakonec tohle jednoduché jídlo nemusí povést tak, jak by si představovali. Máme pro vás rady, […]

Vřídelní polévka: Podávala se jako lék na bolest žaludku i na kocovinu. Zkuste si ji připravit
Recepty

Vřídelní polévka: Podávala se jako lék na bolest žaludku i na kocovinu. Zkuste si ji připravit

Takzvaná vřídelní polévka se v lázeňském městě Karlovy Vary vařívala už v polovině 16. století. I dnes jde o sytý pokrm, který kromě vynikající chuti má také prokazatelně pozitivní vliv na některé zdravotní problémy. I […]

Hanky panky: Jídlo s nelichotivými přezdívkami. Chuťově je ale vynikající
Rady a tipy

Hanky panky: Jídlo s nelichotivými přezdívkami. Chuťově je ale vynikající

Hanky panky je předkrm, který se podává především v zahraničních zemích. Někdy se mu přezdívá také „polská chyba“ nebo „polská katastrofa“. Ačkoli to lákavě příliš nezní, ve skutečnosti jde o velmi chutné jídlo, které si […]

Objevte jednoduchou, ale chutnou romskou kuchyni. Vyzkoušejte taštičky pišot
Recepty

Objevte jednoduchou, ale chutnou romskou kuchyni. Vyzkoušejte taštičky pišot

Romská kuchyně je fascinujícím spojením jednoduchosti a výrazných chutí. Romové si často museli vystačit s minimem ingrediencí, a přesto z nich dokázali vytvořit velmi chutné pokrmy. Nechte se také inspirovat. Romové, původně pocházející z Indie, se postupně […]