Připravte si na silvestra ty nejlepší jednohubky. Česnekové ani ty s avokádem nesmějí chybět

Zdroj: Shutterstock

Silvestrovské pohoštění si většina z nás nedovede představit bez jednohubek. Existuje mnoho způsobů, jak je připravit. Každý máme své oblíbené pomazánky a kombinace chutí. Některé z nich by ale neměly chybět na žádném svátečním stole.

Jednohubky zmizí obvykle nejrychleji ze všeho občerstvení. Lidé je mají rádi především proto, že jsou na rozdíl od chlebíčků na jedno kousnutí a můžete si je tak jednoduše zobnout, kdykoli procházíte kolem stolu.

Jaké jsou vaše nejoblíbenější jednohubky? Chcete se inspirovat a připravit tento rok pomazánku, kterou třeba vaše rodina nezná? Tohle jsou ty nejlepší z nich. Rozhodně si mezi nimi vyberete.

Česnekové jednohubky

Jde o jeden z nejrychlejších a nejlehčích receptů. Na pomazánku smíchejte jen pomazánkové máslo s prolisovaným česnekem. Množství si určete podle své chuti. Potom přidejte nasekanou pažitku a trochu soli a máte hotovo.

Česneková pomazánka je vynikající s kouskem klobásy či sýru, skvěle ale chutná i v kombinaci se sladkými chutěmi. Zkuste jednohubky doplnit třeba hroznovým vínem nebo mandarinkami.

Avokádové jednohubky

Příprava avokádové pomazánky také není nijak složitá. Avokádo vydlabejte do mixéru, přidejte k němu lžičku hořčice, půlku najemno nakrájené cibule, sůl, pepř a natvrdo uvařené vajíčko. Rozmixujte vše do hladkého krému.

Avokádová pomazánka je vynikající s uzeným, s kousky šunky a zakápnutá citronovou šťávou. Jelikož rychle mění barvu ze zelené na hnědou, je třeba ji podávat těsně před příchodem hostů.

Tuňákové jednohubky

Tuňákovou pomazánku připravíte smícháním plechovky tuňáka ve vlastní šťávě s vajíčkem uvařeným natvrdo, najemno pokrájenou cibulí a lžičkou hořčice.

Přidat můžete také citronovou šťávu, která rybí chuť zjemní. Jednohubky ozdobte kolečkem citronu nebo kouskem uvařeného vajíčka. Překvapí vás, jak rychle zmizí.

Tvarohové jednohubky

Tvarohové jednohubky jsou pro ty, co chtějí jíst zdravě. Tvaroh dejte do mixéru, přidejte k němu mletou červenou papriku (pokud chcete, můžete i uzenou nebo pálivou) a pokrájenou zelenou papriku. Směs rozmixujte.

Tvarohová pomazánka je lehká, chutná a zdravá. Chutná skvěle třeba s kouskem sýru, přidat ale můžete i vlašský oříšek nebo olivu.

Pomazánek je celá řada a je jen na vás, kterou si zvolíte. Nezapomeňte jednohubky dozdobit tím, co se k chuti pomazánek nejvíce hodí. A myslete na to, že jenom jedna verze pohoštění nestačí a ideální je udělat alespoň tři druhy jednohubek.

Zdroj: Novinky, Apetit, Recepty

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz