Proč mozzarella?
Mléčné výrobky

Mozzarella patří mezi zdravější sýry, v ČR však nepatří k nejoblíbenějším

Mozzarella je oválný sýr vyráběný z tvarohu, který má jasně bílou barvu a lesklou kůru. Ačkoli u nás nepatří k nejoblíbenějším mléčným výrobkům, je chutná a dokonce nám může pomoci při různých dietách. Počátky mozzarelly […]

Čedar: slavný polotvrdý sýr
Mléčné výrobky

Nejrozšířenější sýr na světě, který navíc obsahuje mnoho vitamínů a minerálních látek

Čedar je polotvrdý sýr, který se vyrábí z pasterovaného i nepasterovaného kravského mléka a výjimečně také z kozího. Jeho sláva přitom již dávno překročila hranice původní domoviny. V současné době se jedná o nejrozšířenější sýr […]

Národní sýr Kypru
Mléčné výrobky

Halloumi: národní sýr Kypru

Halloumi je polotvrdý sýr, jenž se vyrábí z kozího a ovčího (někdy i s příměsí kravského) mléka a jeho charakteristickou chuť dotváří máta. Tento původně kyperský pokrm se aktuálně začíná stále více konzumovat i u […]

Tvrdý sýr pro skutečné gurmány
Mléčné výrobky

Parmezán: tvrdý sýr pro skutečné gurmány

Parmezán je extra tvrdý sýr z Itálie, který patří k nejznámějším na světě. Milovníci sýrů a gurmáni všeobecně na něj totiž nedají dopustit. Rozhodně si tedy zaslouží naši pozornost. Historie parmazánu se začala psát v […]

Sýr ementál ze Švýcarska
Mléčné výrobky

Sýr ementál: děrovaná pochoutka ze švýcarských Alp

Ementál je slavný děrovaný sýr, který je vyráběn ve tvaru velká kola. Jedná se o tradiční pochoutku ze Švýcarska, které se dočkala celosvětové obliby nejen mezi milovníky dobrého sýra. Ementál se zrodil ve Švýcarsku Sýry […]