Blíží se Vánoce, není času nazbyt. Poznejte, kdy je váš vaječný salát zkažený a kdy se dá ještě jíst
Rady a tipy

Blíží se Vánoce, není času nazbyt. Poznejte, kdy je váš vaječný salát zkažený a kdy se dá ještě jíst

Vaječný salát sice není jenom tématem Vánoc, ale čím více se událost blíží, tím spíše možná přemýšlíte o tom, co všechno budete během svátků podávat. A tahle tradiční pomazánka na chlebíčky rozhodně nesmí chybět na […]

Celiakie: Víme, jak se vypořádat s bezlepkovou stravou
Rady a tipy

Celiakie: Víme, jak se vypořádat s bezlepkovou stravou

Co je to celiakie, asi ví skoro každý. S intolerancí lepku určitě bojuje minimálně jeden z vašich přátel. Jenomže ten, kdo si tím neprošel, si neuvědomuje, co všechno to obnáší a jak se vyrovnat s […]

Při pečení borůvkových dezertů si dejte pozor na jednu věc. Poradíme, jak na dokonalý výsledek
Pochutiny

Při pečení borůvkových dezertů si dejte pozor na jednu věc. Poradíme, jak na dokonalý výsledek

Borůvkový koláč je jedním z velmi oblíbených českých sezónních dezertů. I ze zmražených či sušených borůvek se sice dá péct, ale nic nemá na čerstvé bobule, které člověk právě donesl z lesa. A co teprve […]

Se zapáchajícím kuchyňským odpadem si hravě poradí ústní voda. Stačí jednoduchý trik
Domácnost

Se zapáchajícím kuchyňským odpadem si hravě poradí ústní voda. Stačí jednoduchý trik

Kuchyně je místem, kde se hromadí různý nepořádek, který láká bakterie. Na základě nich se pak také line z různých koutů kuchyně různý zápach. A ten nepříjemný z kuchyňského dřezu známe asi každý. Většina z […]

Zdravější sladké potěšení: Jak vyrobit hnědý cukr z bílého? I doma to jde snadno a rychle
Pochutiny

Zdravější sladké potěšení: Jak vyrobit hnědý cukr z bílého? I doma to jde snadno a rychle

Cukr je základní složkou každé kuchyně. Jenomže klasický bílý je poslední dobou mnoha lidmi přezdívaný bílý jed a čím dál oblíbenější jsou cukry třtinový a hnědý. Pokud i vy rádi hnědý cukr využíváte, není nic […]

Nakládaná cibule snadno a rychle. Vše, co potřebujete vědět, v několika snadných krocích
Rady a tipy

Nakládaná cibule snadno a rychle. Vše, co potřebujete vědět, v několika snadných krocích

Cibule je základem každé kuchyně. Ať už používáte raději klasickou, nebo červenou, jde o základ téměř každého pokrmu. Kusy cibule se přidávají do sklenic při nakládání okurek či paprik. Nebo se dá cibule naložit i […]