Upečte si výborný dýňový chleba
Dýňová sezóna je v plném proudu a s dýňovými recepty jako by se v tomto období doslova roztrhl pytel. Možná i vám se letos urodila pěkná hromádka dýní a vy nyní přemýšlíte, co s nimi. A co takhle zkusit […]
Dýňová sezóna je v plném proudu a s dýňovými recepty jako by se v tomto období doslova roztrhl pytel. Možná i vám se letos urodila pěkná hromádka dýní a vy nyní přemýšlíte, co s nimi. A co takhle zkusit […]
Již několik let učí Filip Sajler a Ondřej Slanina prostřednictvím gastronomického pořadu diváky vařit a připravovat nejrůznější pochoutky. Dnes to bude recept na český hermelínový salát s banketkami jako od mistra pekaře. Počátky sýru s ušlechtilou plísní […]
Máte doma hromadu jablek a nevíte, co s nimi? Každého asi napadne štrůdl, což je oblíbená klasika, kterou mají rádi dospělí i děti. I když štrůdl nikdy neurazí, možná přeci jen chcete zkusit něco jiného. A […]
Americká herečka belgického původu Audrey Hepburn se nesmazatelně zapsala do vzpomínek mnoha lidí po celém světě. Stala se jednou z nejznámějších tváří filmového plátna. Pro mnoho žen byla vzorem a ikonou. Kdo se s ní setkal, nenacházel […]
I když tady u nás možná nejsou až tak známá, v USA se jedná o jedno z nejoblíbenějších občerstvení vůbec. Ďábelská vejce se v USA servírují jako součást velikonoční pomazánky, jsou výborným předkrmem na párty, zkrátka po nich […]
Termix je vděčná dobrota, kterou rodiče dávají svým dětem na svačinku a tu a tam i oni sami neodolají. Všichni víme, že termix dnes koupíte v obchodě – navíc za cenu, která není až tolik vysoká. […]
Vilém Vrabec byl uznávaný český kuchař a také učitel. Mnozí si jej pamatují i jako autora desítek kuchařských knih, ve kterých dal dohromady na několik tisíc kulinářských receptů. Kuchař původem z Horního Růžodole na Liberecku měl […]
Omeletu si tu a tam dopřejeme asi úplně všichni. Je to vděčná snídaně, které neodolají malí ani velcí. Omeleta je skvělá v tom, že si ji každý může připravit tak, jak mu nejvíce chutná. Ne vždy […]
BBQ omáčka je dnes již nedílnou součástí grilování. Z velkého množství jejích variací si dnes ukážeme recept, ve kterém použijeme trochu netradiční ingredienci, a to colu. Vývoj grilování Grilování je snad nejstarší způsob přípravy jídla, který […]
Dýní je teď okolo nás doslova jako hub po dešti. Bodejť by taky ne, když právě teď probíhá jejich sezona a milovníci dýní mají doslova žně. Pokud i vám chutnají dýňové recepty, měli byste ochutnat […]
Copyright © 2024 | Jimeto.cz