Přemýšlíte nad nedělním obědem? Inspirujte se receptem Lucie Benešové

Zdroj: Nextfoto

Nedělní oběd je v mnoha rodinách stále považován za určitou svátost. Někdo by řekl, že v dnešní době už na načančaném a honosném nedělním pokrmu tolik nezáleží, ale v celé řadě domácností je to stále jakási událost.

Chvíle, kdy se rodina sejde u společného stolu a stráví spolu čas nad dobrým jídlem. Pokud si na nedělním obědě zakládáte i vy, pak se nechte inspirovat herečkou Lucií Benešovou.

Nedělní oběd podle Lucie Benešové

Lucie Benešová je oblíbená česká herečka a také dabérka. V očích mnoha lidí vyzývavá blondýnka. Podle těch, co ji dobře znají, je to žena se srdcem na správném místě.

Milující manželka a trpělivá maminka se na sociálních sítích pravidelně dělí se svými fanoušky o střípky svého pracovního i osobního života.

Dala i tip na nedělní oběd, který u nich doma vždy vykouzlí boule za ušima všem strávníkům, jež se sejdou u jednoho stolu. Inspirujte se jejím nápadem na krůtu na dýni a připravte si tento chutný recept i vy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Lucie Benešová (@lucibenesova_official)

Krůta pečená na dýni

Dýně k podzimu neodmyslitelně patří. Společně s krůtím masem vytváří dokonalou kombinaci chutí, která vás určitě mile překvapí.

Připravte si jedno vykostěné krůtí stehno, menší dýni hokkaido, dvě lžíce másla, lžíci olivového oleje, větší cibuli, tři stroužky česneku, kousek zázvoru, 200 ml bílého vína, sůl a pepř.

Maso nejdříve omyjte, osušte, poté osolte a opepřete z obou stran. Troubu si předehřejte na 200 °C. Dýni nemusíte loupat, jen ji rozpulte, zbavte semínek a nakrájejte na měsíčky.

Do pekáče dejte máslo, nechte ho rozpustit, přidejte olivový olej a poté na něm opečte maso zprudka z obou stran, aby se krásně zatáhlo a zhnědlo. Maso vyjměte, do pekáčku vhoďte nakrájenou cibuli společně s česnekem a restujte. V okamžiku, kdy začnou chytat barvu, přidejte nakrájený zázvor a dýni.

Restujte ještě 3 minuty, poté přidejte maso, podlijte ho vínem, přidejte ještě trochu vroucí vody a přiklopte pokličkou. Vložte do trouby, kde všechny suroviny pečte cca 2 hodiny, podle potřeby tu a tam můžete podlít trochou vody.

Po upečení podávejte například se šťouchanými bramborami, tahle dobrota bude skvěle chutnat také s rýží. Zvolte takovou přílohu, kterou máte doma nejraději.

Zdroj: Instagram, momshotel.cz

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz