Zelňačka Soni Norisové skvěle zasytí. Potěšíte s ní celou rodinu

Zdroj: Profimedia

Soňa Norisová není jen skvělou herečkou, pěkně se ohánět umí také v kuchyni. V současné době ji fanoušci znají především jako jednu z hlavních postav seriálu Policie Modrava. Pokud si ale vyzkoušíte zelňačku, s jejímž receptem se podělila, možná si ji budete už navždy pamatovat jako vynikající kuchařku.

Herečka nebyla se svým vzhledem vždy spokojená. Má za sebou zdravotní psychické problémy, kvůli kterým musela ve svém životě hodně změnit. Deník Aha! píše, že se potýkala dokonce s anorexií. Toto období už je ale dávno za ní.

Dnes se Norisová pokouší svoji váhu udržovat především tím, že se pořádně hýbe a zdravě jí. V jejím jídelníčku sice najdete sem tam i nějaké to tučné jídlo, povětšinou si ale kalorie hlídá. K jejím oblíbeným pokrmům patří pečený losos se zeleninou, brynzové halušky nebo právě zelňačka.

Polévka, která zasytí

Zelňačku Zuzana Norisová miluje, protože, ačkoli jde jen o polévku, dokáže pořádně zasytit. Je zdravá, dobrá a potěšíte s ní celou rodinu. Pokud se inspirujete receptem, který herečka sdílela s časopisem Pestrý svět – Hvězdy jako na dlani, sami pochopíte.

Budete potřebovat: 3 lžíce sádla, cibuli, lžičku kmínu, 2 lžíce hladké mouky, sladkou papriku, nové koření, celý pepř, bobkový list, 300 gramů uzených žeber, 2 paprikové klobásy, sůl a pepř podle chuti, 250 gramů kysaného zelí a 300 gramů brambor.

Tyto suroviny jsou určeny na zelňačku, která by měla vyjít na 4 porce. Napodruhé proto možná budete muset jejich množství navýšit, protože zjistíte, že pouhé 4 porce vám nestačí a vy musíte mít zkrátka víc.

Chlapská polévka

Mnoho mužů by možná řeklo, že polévka není pořádné jídlo. Ale zelňačka podle Norisové je jiná. Je v ní spousta masa, je pořádně hustá a sytá a podle herečky potěší i velké silné chlapy. Nejprve na rozpáleném sádle zpěňte cibuli a přidejte kmín.

Pak ji zasypte moukou, paprikou, nakonec zalijte litrem vody. Za stálého míchání přiveďte polévku k varu. Následně do ní přidejte koření, žebra a rozkrojené klobásy. Zelí překrájejte, a i s nálevem ho do hrnce přidejte až později.

Za občasného míchání nechte polévku vařit asi 30 minut. Poté přidejte brambory a vše vařte, dokud maso i brambory nezměknou. Při podávání můžete polévku dozdobit zakysanou smetanou. Soňa Norisová vám přeje dobrou chuť.

Zdroj: Časopis Pestrý svět – Hvězdy jako na dlani, Aha! Blesk

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz