sele
Maso

Cochinillo asado: Pečené sele je španělským gastronomickým dědictvím. Jeho tradice ale kvůli ochraně zvířat upadá

Pečené sele bylo ve Španělsku dlouho považováno za standardní kulturně-gastronomické dědictví Segovianů. Zároveň jde o jednu z velice sporných tradic, která má nakročeno k zániku. Pečené selátko je sice pověstné šťavnatým masem, jemnou a křupavou kůží a […]

kure
Recepty

Peruánské kuře se dočkalo moderní variace a stalo se jedním z nejoblíbenějších jídel ve Spojených státech

Původně se kuřecí pokrm „Pollo a la Brasa“ připravoval na dřevěném uhlí na grilu. Maso bylo na povrchu téměř černé, ochucené jen solí a jedlo se rukama. Až do sedmdesátých let minulého století šlo o […]

paliva_paprika
Rady a tipy

Jak uhasit požár v ústech po pálivém jídle. Voda určitě nezabere

Jsou lidé, kteří umí pálivé jídlo pozřít, jako by šlo o nevýrazný kousek zeleniny. Ale na druhou stranu je většina lidí pálivostí pokrmu na talíři zaskočená. Často může jedlíka překvapit omáčka nebo koření. Problém může […]