Připálené pánve vyčistíte jednoduše jedlou sodou. Voda s octem může prodloužit životnost nádobí
Domov

Připálené pánve vyčistíte jednoduše jedlou sodou. Voda s octem může prodloužit životnost nádobí

I profesionálovi se někdy stane, že v kuchyni něco připálí. Vyčistit pánev je potom problém. Existují ale způsoby, které fungují spolehlivě. Pokud navíc budete o své pánve a hrnce dobře pečovat, prodloužíte jejich životnost a […]

Knedlíky jsou tradiční součást české kuchyně. Zkuste hrnečkový podle Ládi Hrušky nebo Babicův knedlík se syrečky
Rady a tipy

Knedlíky jsou tradiční součást české kuchyně. Zkuste hrnečkový podle Ládi Hrušky nebo Babicův knedlík se syrečky

Když se řekne knedlík, každý z nás si představí něco trochu jiného. Někoho jako první napadne knedlík houskový a k němu třeba guláš nebo svíčková. Jiní si hned představí výpečky, špenát a bramborový knedlík. V […]

Nevěřte všem mýtům o olejích. V malé míře jsou zdravé a vyměnit slunečnicový za olivový nepomůže
Rady a tipy

Nevěřte všem mýtům o olejích. V malé míře jsou zdravé a vyměnit slunečnicový za olivový nepomůže

Olej v kuchyni používáme všichni. Na slunečnicovém nejčastěji smažíme, olivový pak dáváme do salátů. Existuje řada mýtů o olejích, které nejsou pravdivé. Na některé z nich se nyní podíváme a uvedeme informace na pravou míru. […]

Konec camembertu v dřevěných krabičkách? Francouzi se proti návrhu EU bouří, krabičky používají už od 19. století
Mléčné výrobky

Konec camembertu v dřevěných krabičkách? Francouzi se proti návrhu EU bouří, krabičky používají už od 19. století

Camembert v dřevěné krabičce seženete i u nás v obchodě. Možná to ale nebude trvat dlouho a tyto produkty z regálů zcela vymizí. Evropská unie totiž navrhuje zákon o tom, že by se veškeré obaly […]

Svíčky se do ní sice nedávají, ale spojitost s nimi má. Připravte si poctivou svíčkovou nebo její zdravější verzi
Recepty

Svíčky se do ní sice nedávají, ale spojitost s nimi má. Připravte si poctivou svíčkovou nebo její zdravější verzi

Kdo by neznal jeden z nejtypičtějších českých pokrmů. Svíčková na smetaně je tu s námi již několik století a pochutnat si můžeme nejen na její „klasické“ verzi, ale i na různých zdravějších úpravách. Podle šéfkuchaře Lukáše Ende, […]

Po tomhle už si kuřecí nugetky nedáte. Málo masa, hodně soli a riziko nákazy salmonelou
Zajímavosti

Po tomhle už si kuřecí nugetky nedáte. Málo masa, hodně soli a riziko nákazy salmonelou

Kuřecí nugetky se staly základním sortimentem řetězců rychlého občerstvení pro svou snadnou a rychlou přípravu. Podobně jako u jiných „předpřipravených“ výrobků s sebou však jejich konzumace přináší zdravotní rizika. Počátky kuřecích nugetek sahají do období po […]

Základy Halloweenu položili již Keltové. Na jeho rozšíření měla velký podíl církev
Zajímavosti

Základy Halloweenu položili již Keltové. Na jeho rozšíření měla velký podíl církev

V Halloweenu se mísí křesťanské a pohanské prvky, a ačkoliv se podoba oslav napříč státy liší, podstata zůstává stejná. V tento den má docházet k prolínání světa živých a mrtvých. Halloween se slaví 31. října a jeho […]