Saké: japonský nápoj, který může pomoci s mnoha zdravotními komplikacemi
Nápoje a alkohol

Saké: japonský nápoj, který může pomoci s mnoha zdravotními komplikacemi

Saké zná mnoho Čechů pouze z japonských filmů, anebo ze západních snímků, které nějak odkazují ke kultuře Japonska. Tento zajímavý alkoholický nápoj dnes ale můžete jednoduše sehnat i u nás. Historie saké Saké v japonštině označuje v podstatě […]

Japonská kuchyně: originální a pestrá, navíc patří mezi nejzdravější na světě
Světové kuchyně

Japonská kuchyně: originální a pestrá, navíc patří mezi nejzdravější na světě

Japonská kuchyně je v mnoha ohledech typická. U nás je známá především díky suši, ale existuje mnoho dalších charakteristických pokrmů, které jsou nejen chutné, ale také zdravé! Historie japonské kuchyně Japonská kuchyně byla v minulosti ovlivněna dalšími […]

Matcha čaj a latté
Nápoje a alkohol

Matcha – velmi zdravý čaj, který lze využít i do mnoha receptů

Zelený čaj je v Asii využíván tisíce let. Uplatnění zde nachází v léčitelství i v rituálním kontextu. Pije se ovšem také kvůli chuti. Pozornost si navíc získává také na Západě, a to především druh zvaný matcha. Historie čaje […]

Chlorella v prášku a tabletkách
Bylinky a rostlinky

Chlorella: zdroj velkého množství zdraví prospěšných látek. Více chlorofylu nikde jinde nenajdete

Chlorella je řasa, která disponuje několika vlastnostmi, které ji činí jedinečnou. Jedná se např. o nejrychleji rostoucí rostlinu na Zemi, jež vyniká i vysokým obsahem chlorofylu. Chlorella jako jedna z nejstarších řas na Zemi Chlorella […]

Japonské mořské řasy
Ryby a mořské plody

Mořské řasy – patří mezi potraviny s nejvyšší koncentrací živin na světě

Mořské řasy jsou zeleninou, která sice chuťově nemusí sednout každému, přesto by se měla stát pevnou součástí našeho jídelníčku. Málokde totiž najdete takové množství minerálů a dalších účinných látek! Mořské řasy v dějinách lidstva: nejdéle […]

Využití řasy nori v kuchyni
Ryby a mořské plody

Řasa nori: mořská zelenina dobývající svět

Řasa nori je mořskou zeleninou, která je dlouhou dobu používána v asijských přímořských kulturách. To se ovšem v posledních desetiletích začíná výrazně měnit a dochází k jejímu šíření do celého světa. Historie sběru a pěstování […]