Vyzkoušejte tyto tipy na úpravu mini koláčků z listového těsta. S originálními dobrotami zabodujete

Zdroj: Shutterstock

Recepty z listového těsta chutnají snad úplně všem. Listové těsto se dá použít pro přípravu sladkých i slaných receptů. Práce s ním je snadná a rychlá.

Z listového těsta se dá v kuchyni opravdu čarovat. Nepoužívejte ho jen k přípravě tradičního štrůdlu, který milují malí i velcí. Inspirujte se k přípravě mini koláčků, šátečků a dalších dobrot.

Nespočet způsobů, jak z listového těsta připravit sladké koláčky

Stačí plátek listového těsta, k tomu pár ingrediencí a rázem můžete své rodině nebo hostům nabídnout netradiční listové dobroty.

Z listového těsta si vykrojte několik koleček. Ty poslouží jako základ pro další tvoření, které není nijak náročné a vás samotné překvapí, jak snadné to vlastně celé je.

Na kolečko listového těsta můžete položit dvě borůvky nebo třeba menší jahody, maliny nebo ostružiny. Poté kolečko přehněte do tvaru půlkruhu. Umačkejte a následně s pomocí nože umačkanou část několikrát nařízněte. Pak s pomocí prstů jednotlivé naříznuté části stlačte k sobě, vytvoříte tak tvar polovičního sluníčka.

Malinové růžičky

Z listového těsta vykrojte kolečka. Na každé z nich položte jednu malinu, kterou dnem skleničky rozmáčkněte.

Tři kolečka poté konci spojte k sobě. Následně je všechny smotejte, přeřízněte na polovinu a otočte smotanou stranou směrem nahoru. Vzniknou vám krásné malinové růžičky.

Skořicové rolky za pár minut

Rozválejte listové těsto, posypte ho cukrem a mletou skořicí a s pomocí válečku obě suroviny do těsta zapracujte. Poté vezměte kráječ na pizzu, těsto rozřežte na několik tenkých plátků – nerozřezávejte je až úplně do krajů.

Poté těsto smotejte do dlouhého válečku a ten poté srolujte tak, aby vám vznikly rolky. Stačí vložit do trouby a nechat upéct do zezlátnutí.

Banán s čokoládou v listovém těstě

Máte-li rádi banán v čokoládě, vychutnejte si jej ještě zabalený do listového těsta. Banán potřete čokoládou, položte jej na rozválené listové těsto a následně těsto vyřízněte podle tvaru banánu – bokem nechte cca 2 až 3 centimetry těsta.

Těsto poté z obou stran nařízněte na několik proužků, které následně překládejte přes banán a přes proužky těsta z druhé strany.

Zdroj: Facebook

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz