U Evy Perkausové na Vánoce nesmí chybět včelí úly. Poprvé stráví svátky společně se synem

Zdroj: Nextfoto

Moderátorka Eva Perkausová si užívá první advent se svým synem, pro kterého s manželem vybrali velmi neobvyklé jméno. Prozradila, jaké cukroví u nich ze stolu mizí jako první, a odtajnila svůj recept.

Pro syna vybrali keltské jméno

Den před první adventní nedělí se moderátorce hlavních zpráv na CNN Prima NEWS Evě Perkausové a podnikateli Ivanu Heckovi narodil syn. Chlapeček dostal netradiční jméno Killian, které v keltštině znamená „malý bojovník“.

Ukrajinského podnikatele Ivana Hecka si moderátorka vzala na začátku letošního roku po pětileté známosti. Svatba se konala na exotickém ostrově Mauricius.

Vánoce ve třech

Eva Perkausová nejhezčí dárek pod stromeček dostala ještě před oficiálním začátkem adventu, a tak si vánoční pohodu budou manželé užívat i s malým Killianem.

Již dříve moderátorka prozradila, že jejím nejoblíbenějším cukrovím jsou včelí úly. Pokud si i o letošním adventu najde na pečení čas, určitě nebudou chybět na vánočním stole.

„Je to jednoduchý recept, který si každý upraví po svém. Někdo přidává oříšky, někdo více rumu. Já jsem abstinent, ale alespoň dvě lžíce tam dám,“ svěřila se deníku Blesk a popsala recept, podle kterého včelí úly připravuje.

Včelí úly podle Evy Perkausové

Na včelí úly Eva potřebuje: 160 gramů dětských piškotů, 100 gramů másla, 100 gramů moučkového cukru, 1 balení vanilkového cukru, hrst mletých ořechů, 5 lžic hnědého rumu, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka. Náplň tvoří z 1 žloutku, poloviny balení 1 másla, 1 lžíce moučkového cukru. Na slepení úlů je zapotřebí 1 balení piškotů.

Moderátorka začíná rozdrcením piškotů (můžete je případně i rozmixovat). Rozdrcené piškoty smíchá s máslem změklým při pokojové teplotě, s moučkovým a vanilkovým cukrem, namletými ořechy, mlékem, rumem a kakaem. Ze směsi zpracuje hladké těsto a nechá ho asi hodinu tuhnout v lednici. Náplň získá utřením žloutku, másla a cukru.

Formičky na včelí úly vysype Eva drcenými piškoty, aby se těsto na formičku příliš nelepilo, vmačká do nich kousky těsta, do kterého zespodu udělá vařečkou důlky, a ty vyplní náplní. Poté formičku vyklepne a spodek včelího úlu zalepí piškotem.

Zdroj: Super, Blesk

Autor: Dominika Jandorová

Přidat na Seznam.cz