Anglické muffiny můžete jíst s marmeládou i se slaninou. Připravte si oblíbenou snídani Britů doma i vy
Pochutiny

Anglické muffiny můžete jíst s marmeládou i se slaninou. Připravte si oblíbenou snídani Britů doma i vy

Když se řekne muffin, většina z nás si představí košíček plněný sladkým těstem a zdobený šlehačkou. Anglické muffiny ale tuto představu nenaplňují. Dají se totiž konzumovat i slané. Jde o tradiční pečivo, které se v […]

Depresivní čokoládový dort: Připravte si skvělý dezert, který ukazuje na kus historie
Pochutiny

Depresivní čokoládový dort: Připravte si skvělý dezert, který ukazuje na kus historie

V době krize si musí lidé vystačit s málem, a tak se v nich probouzí kreativita. Aby si přes nuzné podmínky během Velké hospodářské krize alespoň na chvíli osladili život, vymysleli depresivní čokoládový dort. Velká deprese, známá také […]

Barvy a čerstvost v jednom. Vyzkoušejte crudités: francouzský předkrm plný zeleniny
Recepty

Barvy a čerstvost v jednom. Vyzkoušejte crudités: francouzský předkrm plný zeleniny

Čekáte hosty a hledáte na přípravu jednoduchý a přitom zdravý předkrm? Nebo máte chuť na lehkou a rychlou večeři? Zkuste místo klasické obložené mísy crudités – francouzský předkrm plný zeleniny. Jednoduché a elegantní crudités je […]

Unagi: Japonská pochoutka, kterou byste zasyrova nikdy neměli pozřít
Světové pokrmy

Unagi: Japonská pochoutka, kterou byste zasyrova nikdy neměli pozřít

Unagi je netradiční pokrm, který může být v některých případech také velmi jedovatý. Jedná se o sladkovodního úhoře žijícího v Japonsku, který je ve zpracované podobě považován za lahůdku. Syrový ale může být životu nebezpečný. […]

Legendární maďarská zelňačka: Její sílu měly využívat již římské legie, teď pomáhá proti kocovině
Recepty

Legendární maďarská zelňačka: Její sílu měly využívat již římské legie, teď pomáhá proti kocovině

Maďarská zelňačka neboli korhelyleves je skvělou pomocí po flámu. Nejen v Maďarsku je oblíbená zejména po silvestrovské noci. Pokud tedy před sebou máte nějaký večírek, připravte si tuto polévku předem, protože druhý den je ještě chutnější. […]

Pompano en Papillote: Prostý, ale geniální nápad. Upečte si rybu v pečicím papíru
Recepty

Pompano en Papillote: Prostý, ale geniální nápad. Upečte si rybu v pečicím papíru

Navzdory složitému názvu Pompano en Papillote je pečení ryb v pečicím papíru jedním z nejjednodušších způsobů jejich přípravy. Přečtěte si, kdo a proč tento koncept vymyslel, a připravte si vlastní rybu v pergamenu. Co označuje spojení Pompano […]

cordon bleu
Maso

Cordon bleu, nebo gordon blue? Naučte se jediný správný název oblíbeného francouzského řízku

Správný název pokrmu, který očekáváte, je cordon bleu a jeho původ najdete ve francouzské kuchyni. Jeho základem je telecí maso, šunka, sýr a trojobal. Následně se smaží jako klasický vídeňský řízek. České restaurace si moc […]