Norská kuchyně je poměrně zdravá. Ochutnat lze navíc velmi zajímavé pokrmy
Světové kuchyně

Norská kuchyně je poměrně zdravá. Ochutnat lze navíc velmi zajímavé pokrmy

Norská kuchyně patří mezi typické zástupce skandinávského stravování. V místních restauracích je nicméně možné ochutnat velmi zajímavé pokrmy. Původ norské kuchyně Norsko bylo osídleno už před více než 10 000 lety. Ačkoli od té doby uplynula spousta […]

Řecká kuchyně obsahuje suroviny, které snižují riziko cukrovky či infarktu
Světové kuchyně

Řecká kuchyně obsahuje suroviny, které snižují riziko cukrovky či infarktu

Řecko patří společně s Chorvatskem, Slovenskem, Rakouskem a Itálii k nejnavštěvovanějším destinacím Čechů. Proto je i u nás oblíbená řecká kuchyně. Tradiční řecká kuchyně V antickém Řecku byly základem kuchyně obilniny, a to pšenice a ječmen. Místní měli […]

Finská kuchyně: tradiční pokrmy z drsného severu Evropy
Světové kuchyně

Finská kuchyně: tradiční pokrmy z drsného severu Evropy

Finská kuchyně nepatří v České republice k nejznámějším. Přesto jsou jídla z této skandinávské země v mnoha ohledech zajímavá. Původ finské kuchyně Finská kuchyně není úplně specifická, protože z geografických i historických důvodů má mnoho společného s kuchyněmi ve Švédsku a […]

Bhútánská kuchyně aneb tradiční pokrmy z „ráje na Zemi“
Světové kuchyně

Bhútánská kuchyně aneb tradiční pokrmy z „ráje na Zemi“

Bhútánská kuchyně je pro Čechy prakticky neznámá, stejně jako celá tato jihoasijská země, které se někdy říká „ráj na Zemi“. Historie bhútánské kuchyně Bhútán je stát v jižní Asii, o kterém někteří Češi asi nikdy neslyšeli, […]

Německá kuchyně je tradiční, přesto stále zdravější
Světové kuchyně

Německá kuchyně je tradiční, přesto stále zdravější

Mnozí Němci si zakládají na tradicích, nicméně německá kuchyně se začíná pomalu měnit. Nejde jen o vliv přistěhovalců, ale i o příklon k zdravějšímu životu. Historie německé kuchyně Německo v průběhu staletí vstřebalo vlivy různých, především […]

Islandská kuchyně: „shnilý“ žralok či „černá smrt“
Světové kuchyně

Islandská kuchyně: „shnilý“ žralok či „černá smrt“

Islandská kuchyně je typicky skandinávská. V posledních desetiletích však i do této severoevropské země začaly pronikat trendy ze zahraničí. Přesto tu lze stále ochutnat „shnilé“ žraločí maso či „černou smrt“. Původ islandské kuchyně Ostrov Island začal […]

Arménská kuchyně patří k nejstarším na světě. Navíc je pestrá a zdravá
Světové kuchyně

Arménská kuchyně patří k nejstarším na světě. Navíc je pestrá a zdravá

Češi stále více zkoušejí etnickou gastronomii. Arménská kuchyně ovšem nebývá předmětem jejich zájmu, což je škoda. Ochutnat lze totiž mnoho tradičních pokrmů, které jsou často zdravé. Původ arménské kuchyně Arménie je zemí na pomezí Evropy […]

Bulharská kuchyně patří k nejzdravějším v Evropě. Místní pokrmy jsou chutné a lehce stravitelné
Světové kuchyně

Bulharská kuchyně patří k nejzdravějším v Evropě. Místní pokrmy jsou chutné a lehce stravitelné

Bulharsko bylo oblíbenou destinací českých turistů za minulého režimu a v posledních letech opět začalo nabývat na popularitě. Co tedy při pobytu v této zemi jihovýchodní Evropy ochutnat? Stručná historie bulharské kuchyně Bulharská kuchyně patří mezi typické […]

Korejská kuchyně je tvořena pestrobarevnými pokrmy fantastické chuti
Světové kuchyně

Korejská kuchyně je tvořena pestrobarevnými pokrmy fantastické chuti

V ČR je asijská kuchyně čím dál populárnější. Ačkoli jsou však v popředí zájmu země jako Indie, Thajsko či Japonsko, velmi zajímavá je rovněž kuchyně Korejského poloostrova. Historie korejské kuchyně Označení „korejská kuchyně“ se používá pro kuchyni […]

Tureckou kuchyni netvoří pouze kebab. V Anatolii lze ochutnat i mnohé další dobroty
Světové kuchyně

Tureckou kuchyni netvoří pouze kebab. V Anatolii lze ochutnat i mnohé další dobroty

Pro české turisty je Turecko oblíbenou destinací, neboť se jedná o nepříliš vzdálenou, ale poměrně exotickou zemi na hranicích Evropy a Asie. Co zde ale během dovolené vlastně ochutnat? Historie turecké kuchyně Na podobu současné […]