Stephen King prozradil, na čem si rád pochutná, než se pustí do psaní

Zdroj: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Každý z nás má v životě nějaký zažitý zvyk. Věci, které děláme už tak nějak automaticky a přijde nám to naprosto normální. A často jsou to věci, které třeba nikdo jiný nedělá. 

Není tajemstvím, že i spisovatelé mají mnohdy poněkud zvláštní zvyky a u známého amerického spisovatele Stephena Edwina Kinga tomu není jinak. Víte, co jí Stephen před tím, než se vrhne na psaní? 

Kdo je Stephen King? 

Stephen Edwin King je světoznámý americký autor horororů a povídek, jehož knihy se zasloužily o oživení žánru hororové beletrie na konci 20. století.  

Na svém kontě má knihy s názvem TO, Osvícení, Svědectví, Misery, Carrie, Pistolník, Ústav, Sara nebo třeba Řbitov zvířátek. 

Na čem si pochutná, než začne psát? 

Pokud bychom vám prozradili, že má Stephen King určitý zvyk, který dělá vždy před tím, než se pustí do psaní svých knih, hlavou by se vám určitě začaly honit nápady, co by to asi tak mohlo být. 

Někdo by hádal, že se jde třeba projít, aby si vyčistil hlavu. Další by tipoval, že se zavře do temného sklepa, kde čerpá strach, jež následně tak bravurně předává do svých knih. 

Nic z toho by ale nebyla pravda. Stephen King má zažitou tradici, která by se určitě líbila i mnohým z nás. Před psaním si totiž pochutná na tvarohovém koláči. 

Inspiroval ho syn? 

Tvarohový koláč nebyl vždy základem Kingovy spisovatelské rutiny, i když se ani v nejmenším netají tím, že dezert měl vždy rád. 

„Nápad mu vnukl jeho syn Owen, rovněž úspěšný spisovatel,“ prozradil mashed.com a dodal, že Owen si před psaním vychutnává další chutný dezert známý jako creme brulee.  

Oblíbeným dezertem spisovatele ale není suchý moučník. Naopak miluje cheesecake a označil ho dokonce jako božské jídlo pro mozek. Dodal však, že dezert musí mít krémovou texturu, jinak to není ono. 

Miluje vůni chleba 

Málokomu by bylo autorovo jméno cizí. Možná patříte mezi jeho věrné fanoušky a dychtivě hltáte každou knihu, která vzejde z jeho pera. 

Co ale třeba o Stephenovi nevíte, je fakt, že miluje vůni pečeného chleba, která se vždy line celým domem. A to je důvod, proč si chleba rád peče sám. 

Jsou jídla, která nemusí 

„Nejsem příznivcem čehokoli kluzkého nebo slizkého,“ cituje Stephena bonappetit.com. Spisovatel se nechal slyšet, že je odporné, jak vám zaživa klouzají krkem.  

Zdroj: britannica.com, mashed.com, bonappetit.com 

Autor: Karolína Nezbedová 

Přidat na Seznam.cz