Saskia Burešová má k vaření velmi kladný vztah. Překvapila receptem na vepřové jazyky

Zdroj: Nextfoto

Saskia Burešová není jenom televizní moderátorka. Je také skvělá kuchařka. Velmi ráda připravuje pokrmy, ve kterých může využít bylinky vypěstované na vlastní zahrádce. Připravte si podle jejího receptu vepřové jazyky na čínský způsob.

„K vaření mám vztah velmi kladný, protože ráda jím. To je předpoklad, myslím si, že kuchaři by měli rádi jíst, protože pak to dělají s rozkoší,“ vysvětlila Saskia v rozhovoru pro Sedmičku v roce 2013.

Vaří s bylinkami z vlastní zahrádky

Burešová miluje vaření s ingrediencemi, o kterých ví, že jsou zdravé a bezpečné. Daleko raději než kupovanou zeleninu má tu, kterou si vypěstuje doma na zahrádce. A to samé platí pro bylinky.

V roce 2013 se moderátorka zúčastnila pořadu VIP Prostřeno a právě tam představila recept na vepřové jazyky. Udělejte si je podle jejího návodu doma i vy.

Vepřové jazyky na čínský způsob

Na přípravu pokrmu budete potřebovat 4 vepřové jazyky, 2 lžíce sójové omáčky, lžíci rýžového vína, 2 stroužky česneku, kousek zázvoru, 2 jarní cibulky, lžíci oleje, lžičku cukru a kousek chilli papričky podle chuti.

Jazyky očistěte a vařte v osolené vodě asi 1 hodinu, dokud nezměknou. Potom je zchlaďte, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V misce smíchejte sójovou omáčku, rýžové víno, nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, cukr a chilli papričku.

V pánvi rozpalte olej a krátce v něm orestujte plátky jazyka. Přidejte připravenou omáčku a za stálého míchání krátce povařte, dokud se omáčka nezredukuje a neobalí maso. Nakonec přidejte nasekanou jarní cibulku, promíchejte a podávejte.

Tento pokrm se tradičně podává teplý jako předkrm nebo součást většího menu. Můžete ho doplnit rýží nebo čínskými nudlemi.

Zdroj: Aha!, Sedmička, Deník, Top VIP

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz