Mnoho lidí při vaření rýže chybuje. Důležité je znát druh, ale také ji před vařením propláchnout
Rady a tipy

Mnoho lidí při vaření rýže chybuje. Důležité je znát druh, ale také ji před vařením propláchnout

Rýži děláme mnohdy i několikrát do týdne. A řada lidí si myslí, že na uvaření této přílohy přece není co zkazit. Přesto ale mnohdy děláme chyby, které nás zbytečně zdržují a mohou vést i k […]

Je nejvyšší čas na předpěstování rajčat. Semínka můžete použít z plodů, jako květináče poslouží kelímky od jogurtu
Rady a tipy

Je nejvyšší čas na předpěstování rajčat. Semínka můžete použít z plodů, jako květináče poslouží kelímky od jogurtu

Únor je ideální čas pro předpěstování rajčat, které vám zaručí ranou a bohatou úrodu. I v domácích podmínkách si můžete snadno vypěstovat čerstvá a zdraví prospěšná rajčata, která vás vyjdou mnohem levněji než ta kupovaná. Proč […]

Proměňte svůj balkon v zahradu. Pěstovat na něm můžete jahody i meloun
Rady a tipy

Proměňte svůj balkon v zahradu. Pěstovat na něm můžete jahody i meloun

Balkon můžete ignorovat, můžete z něj udělat odkladiště přebytečných věcí, anebo ho můžete proměnit na malou zahrádku plnou bylinek a zeleniny. Kromě bio surovin tak získáte i malou oázu přírody. Možná si říkáte, že váš balkon […]

Zásobu konzerv se doma vyplatí mít. Připravte si maso ve vlastní šťávě
Maso

Zásobu konzerv se doma vyplatí mít. Připravte si maso ve vlastní šťávě

V roce 1795 vypsal Napoleon Bonaparte odměnu pro toho, kdo vymyslí způsob, jak déle uchovávat potraviny. Kuchař Nicholas Appert tehdy přišel se zavařováním jídla do sklenice. V roce 1810 se potom zrodily konzervy plechové, popisují Novinky. […]

Chuť a sílu koření zajistíte jeho správným uskladněním. Sáčky jsou nevhodné, vsaďte na skleničky s víčkem
Koření a dochucovadla

Chuť a sílu koření zajistíte jeho správným uskladněním. Sáčky jsou nevhodné, vsaďte na skleničky s víčkem

Koření v kuchyni používáme všichni. V kořenkách po ruce máte pravděpodobně jenom to, které používáte denně. Zbytek možná necháváte v papírových pytlících nebo látkových sáčcích. Víte ale, že je to velká chyba? Stalo se vám […]

Palačinky umí každý. Ty nejlepší ale připravíte jen s pořádnou dávkou trpělivosti
Rady a tipy

Palačinky umí každý. Ty nejlepší ale připravíte jen s pořádnou dávkou trpělivosti

Palačinky jsou jedno ze základních jídel, které zvládne připravit snad úplně každý. Někdy se nám ale potrhají, chutnají trochu jinak, než jsme zvyklí, nebo je dokonce připálíme. Je to tím, že mnoho lidí dělá zbytečné […]

Knedlíky jsou tradiční součást české kuchyně. Zkuste hrnečkový podle Ládi Hrušky nebo Babicův knedlík se syrečky
Rady a tipy

Knedlíky jsou tradiční součást české kuchyně. Zkuste hrnečkový podle Ládi Hrušky nebo Babicův knedlík se syrečky

Když se řekne knedlík, každý z nás si představí něco trochu jiného. Někoho jako první napadne knedlík houskový a k němu třeba guláš nebo svíčková. Jiní si hned představí výpečky, špenát a bramborový knedlík. V […]