Připravte si i v létě bramborový salát podle šéfkuchaře Pohlreicha

Zdroj: Shutterstock

Jméno Zdeněk Pohlreich je v kulinářském světě známým pojmem. Na jeho rady již dalo nespočet lidí, mnohdy se jeho zkušenostmi řídili i kolegové z oboru.

Zdeněk Pohlreich je pro mnoho diváků nejen známou celebritou, ale také odborníkem na dobré jídlo a vzorem v kuchyni. Proč si tedy pod jeho taktovkou nepřipravit takovou klasiku, jakou je bramborový salát?

Bramborový salát je klasika

Určitě se shodneme na tom, že mezi nejklasičtější jídla na našich talířích patří bramborový salát. Tuhle oblíbenou přílohu většina z nás jí zejména na Vánoce, výjimkou ale není jeho příprava i kdykoli během roku.

V každé rodině mají ten svůj zaručený a léty ověřený recept na bramborový salát, který se dědí z generace na generaci.

Pokud ale patříte k lidem, kteří v oblasti jídla rádi zkouší něco nového, pak byste určitě měli zkusit bramborový salát podle Zdeňka Pohlreicha.

Jen základní suroviny. V tom je to kouzlo

O Zdeňkovi se ví, že jeho mlsnému a zkušenému jazýčku neunikne kdovíjaká chuť nebo pro mnohé i netradiční kombinace.

Pokud byste ale čekali, že co se týče právě bramborového salátu, bude známý šéfkuchař experimentovat, čekali byste marně.

I podle takové kulinářské hvězdy, kterou je Zdeněk Pohlreich, se kouzlo dokonalého bramborového salátu ukrývá v použití základních surovin – brambor, kořenové zeleniny, hrášku, vařených vajec, cibule, hořčice a majonézy.

Připravte si salát podle Pohlreicha

Zdeněk doporučuje myslet na uvaření brambor a zeleniny den dopředu, protože to šetří spoustu času. Brambory byste podle Zdeňka měli nakrájet nožem – sice je to delší, ale zase máte jistotu, že kostičky budou stejně veliké.

Zeleninu, včetně okurek a cibule, nakrájejte na ještě menší kousky. Přidejte sůl a pepř, lžíci dijonské hořčice a ideálně odlehčenou majonézu – komu nechutná, ten sáhne po klasice a nedělá si výčitky.

Teprve poté přichází na řadu vařená vajíčka – ta se do salátu podle Zdeňka přidávají až v moment, kdy jsou zbylé suroviny promíchané a salát je prakticky dochucený. Poté je potřeba nechat ho odležet někde v chladu.

Zdroj: iDnes, ireceptar.cz

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz