Připravte si dokonalou česnečku. V té pravé nesmí chybět žloutek

Zdroj: Shutterstock

Česnečku si doma asi jednou za čas udělá každý z nás. Existuje nespočet receptů, všechny mají ale jedno společné: velkou spoustu česneku. To postaví člověka na nohy. Pokud vás trápí rýma nebo nachlazení, rozhodně jde o pokrm číslo jedna.

Někoho možná při přípravě česnečky trápí to, že to může trochu déle trvat. Ne vždy máte doma připravený vývar, který je jako základ důležitý. Pak pro vás máme hned dva tipy na to, jak si česnečku udělat, aniž byste museli dvě hodiny vařit maso.

Česnečka z bramborové vody

Pokud vám není právě do zpěvu, bolí vás hlava a teče vám z nosu, je jasné, že nebudete u plotny chtít trávit hodiny času. Česnečku si ale můžete udělat i tak. Stačí dát do hrnce vařit pár oloupaných brambor.

Ty potom poslouží nejen jako skvělé zahuštění polévky, která vás příjemně zasytí, ale také voda z nich se dá použít místo vývaru. Jakmile budou brambory měkké, přidejte k nim do vody několik stroužků česneku, bobkový list, sůl a pepř.

Následně pak můžete do polévky nasekat čerstvou petržel nebo libeček. Většina lidí tímto končí. Jenže správná česnečka není hotová bez jedné velmi důležité suroviny a tou je vaječný žloutek.

Desítky let výzkumu potvrdily, že vaječný žloutek patří mezi nejcennější potraviny v naší výživě, píše dokonce iReceptář. Žloutek obsahuje vitamíny B, D, E a A. Kromě toho také vápník, železo, fosfor a draslík. Chcete, aby vás česnečka skutečně uzdravila? Tak na žloutek nezapomínejte!

7 surovin, dokonalý oběd

Pokud nechcete česnečku z bramborové vody a toužíte po té z vývaru, je to také snadné. Stačí si ho udělat do zásoby do mrazáku, kde vydrží i dlouhé měsíce. Až vám bude špatně, jednoduše ho necháte rozmrazit a ohřejete ho na plotně.

Na česnečku budete dále potřebovat česnek, pár uvařených brambor, sůl, pepř, petržel a vaječné žloutky. Pokud chcete, tak můžete přidat hrst osmažených houstiček. Utřený česnek společně se žloutky a bramborami dejte do misky a zalijte je horkým vývarem, radí IQejce.

Polévku následně dochuťte solí a pepřem, posypte petrželkou a přidejte osmažené kousky houstičky.

Během několika minut máte vynikající jídlo, které vašemu zdraví prospěje. Česnečka se dá zkrátka jíst na mnoho způsobů. Na vaječný žloutek ale rozhodně nikdy nezapomínejte.

Zdroj: IQejce, Kuchařka pro dceru, iReceptář

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz