Princezna Diana si udržovala dokonalou figuru. Její oblíbené jídlo byla topinka s lososem

Zdroj: mark reinstein / Shutterstock

Být součástí královské rodiny není vždy úplně to, co by si měl člověk přát. Mnoho lidí má za to, že mají tito lidé doslova na růžích ustláno. Jenomže to nemusí být pravda. Třeba taková princezna Diana byla kvůli své popularitě neustále ve stresu a hlídala si také permanentně svou figuru.

Diana na sebe byla odjakživa velmi přísná. Věděla, že kdykoli se objeví na veřejnosti, stane se středem zájmu fotografů. Dobře vypadat bylo její povinností. Proto dodržovala přísné diety a dopřávala si především zdravá jídla.

Hlavní roli v jejím jídelníčku hrála zelenina. Podle královského kuchaře Darrena McGradyho jedla Diana opravu velmi zdravě a její oblíbené pokrmy nebyly hříšné, ale naopak se jednalo o jídla plná ovoce a zeleniny.

Diana omezovala tuky a sacharidy a podle kuchaře bylo někdy velmi těžké pro ni připravit dokonalé jídlo, na kterém by si pochutnala a zároveň by jí vyhovovalo. Přesto ale měla jeden hřích, který si dávala, když měla chuť na něco opravdu výjimečného.

Lososová topinka

Pokud byste čekali, že bude oblíbeným jídlem lady Diany nějaký kus čokoládového dortu nebo pořádně propečené maso, mýlíte se. Jedním z jejích nejoblíbenějších jídel byla obyčejná topinka.

Tu ale její kuchař dělal velmi neobyčejně a rozhodně by si ji denně nemohl dopřávat jen tak někdo. Diana totiž milovala především ryby a mořské plody a v tomto případě nesměl k opečenému chlebu chybět losos.

Připravte si ji i vy

Pokud si chcete udělat opečenou topinku podle princezny Diany doma, budete potřebovat uzeného lososa, máslo, vajíčka, čerstvý křen, tmavý toustový chléb, pepř, sůl, cibuli, česnek a čerstvý kopr, který Diana milovala.

Chléb si nasucho opečte a potřete jej česnekem. Na pánvi nechte zesklovatět cibulku, přidejte k ní vajíčka a pečte je tak, aby žloutek zůstal rozteklý. Vajíčka nandejte na topinku, přidejte na ně kousek másla, na něj položte plátky uzeného lososa.

Nakonec vše posypte čerstvě nastrouhaným křenem a opepřete. Vše pak ozdobte koprem a můžete podávat. Takto připravené topinky Diana milovala a dávala si je vždy, když měla chuť na něco výjimečného.

Zdroj: Extra, Apetit online, Dobroty-recepty, Jímeto

Autor: Šárka Cvrkalová

Přidat na Seznam.cz