Banány by ve vašem jídelníčku neměly chybět. Prospívají nám více, než si myslíme
Ovoce

Banány by ve vašem jídelníčku neměly chybět. Prospívají nám více, než si myslíme

Znáte někoho, komu nechutnají banány? Pokud ano, pak určitě patří mezi hrstičku lidí, kteří si na tomhle vesele žlutém exotickém ovoci neumí pochutnat. O banánech se ví, že jsou bohatým zdrojem vitamínu C a nechybí […]

Sušené švestky se v našem jídelníčku objevují málo. Přitom předcházejí stárnutí a mají další benefity
Ovoce

Sušené švestky se v našem jídelníčku objevují málo. Přitom předcházejí stárnutí a mají další benefity

Dáte si jen tak sušenou švestku? Pro někoho oblíbená svačinka, pro jiného způsob, jak zahnat chutě na sladké, a přitom se necpat hromadou umělého cukru. Švestky se ale v našem jídelníčku objevují jen zřídka, což […]

Jaké potraviny jíst, když máte vysoký krevní tlak? Některé jej pomohou snížit
Ovoce

Jaké potraviny jíst, když máte vysoký krevní tlak? Některé jej pomohou snížit

Vysoký krevní tlak není jen reakcí na situaci, ve které vás někdo naštve. Je známý též jako hypertenze a bohužel s sebou přináší nepříjemná zdravotní rizika. Vysoký krevní tlak lze zařadit mezi civilizační onemocnění, zároveň […]

Co jíst, když vás bolí hlava?
Ovoce

Co jíst, když vás bolí hlava?

Asi každý z nás někdy zažil, že ho bolela hlava. Bolest hlavy dokáže být opravdu nepříjemná. Většina z nás takové zdravotní problém automaticky řeší práškem. Jsou ale i jiné možnosti, jak se nepříjemného bolehlavu zbavit. […]

Co je frutariánství a jak nám může uškodit?
Ovoce

Co je frutariánství a jak nám může uškodit?

Nad tímto slovíčkem se většina lidí udiveně pozastaví, protože nebudou vědět, co si pod ním představit. Ti zkušenější ale vědí, že frutariánství je forma diety nebo také méně častý druh vegetariánství. Vyznavači této stravy si […]

Citronová šťáva od základů: Jak ji získat, využít i uchovávat
Ovoce

Citronová šťáva od základů: Jak ji získat, využít i uchovávat

Citronová šťáva je dokonalým způsobem, jak dochutit mnoho pokrmů. Používá se například na zjemnění rybího masa, jako přísada při pečení sladkých bábovek a koláčů, do omáček nebo při pečení domácího pečiva. Skvělá je také rozmíchaná […]