Olga Menzelová se cítí a vypadá skvěle díky půstu a zásaditým potravinám

Zdroj: Profimedia

Pokud něco nelze této ženě upřít, tak je to krásná a štíhlá postava. Olga Menzelová vypadá po třech dětech naprosto fantasticky, a tak není divu, že se na ni obracejí fanynky, aby jim poradila s jídelníčkem. A Olga se nenechala dlouho přemlouvat a začala dávat rady.

Začněte půstem

Štíhlou postavu by chtěl mít každý, ale ne všem se to daří. A kdo jiný by v této oblasti mohl radit než maminka tří dětí, která vypadá lépe než leckteré mladší ženy?

A tak jak slíbila, tak Menzelová učinila. Dala svým sledujícím první rady ohledně hubnutí.

„Když jsem přemýšlela, z jakého konce to vezmu, tak jsem se rozhodla začít půstem,“ začala svůj příspěvek na instagramu.  

Ten dle ní nemusí být dlouhý několik dní, postačí i několik hodin. Dle Menzelové je důležité být na půst psychicky připravený, a pak to jde mnohem lépe.

„Víte, že půsty můžete zpomalit proces stárnutí? O hladovění jako o nejlepším léku a meditaci mluvil už Platón téměř před 2 400 lety,“ pokračuje Menzelová ve své radě.

Základem půstu je dle ní, že tělo není zatěžováno metabolismem a je v mírném stresu, což je pozitivní. A jak dlouhý by tedy půst měl být?

„Já jsem začínala 12hodinovým a pak 16hodinovým půstem. Nic na tom není. U prvního si stačí dát poslední jídlo v 19 hodin večer a snídat můžete v 7 hodin ráno. U druhého, který já používám často, jím v 18 hodin večer naposledy a pak nejdříve v 10 hodin ráno. Těšit se ráno na snídani je krásné. Tělu se uleví. Takže na jídlo máte 8 hodin denně a se skladbou už si jen hraju,“ uklidňuje Menzelová své fanynky, že půst není tak strašný.

A důležité je také dle ní dodržovat trio spánek, výživa a aktivita.

Sklenice teplé vody kdekoliv

Kromě výše zmíněného dodržuje Menzelová ještě jedno důležité pravidlo – sklenici teplé vody s citronem a špetkou jedlé sody každé ráno, ať je kdekoliv.         

Poté dá tělu 30 minut a teprve pak se nasnídá. Důvodem je, že většina potravin vytváří v těle kyselé prostředí a překyselené tělo pak tlumí aktivitu enzymů.

„Překyselený organismus vede k buněčné degeneraci, která ve svém důsledku může přivodit vážné zdravotní problémy,“ upozorňuje Menzelová.

Je tedy dle ní třeba zařazovat do jídelníčku zásadité potraviny, jako jsou citron, petržel, špenát, ředkvička, brokolice, okurka či hruška.

Zdroj: Instagram

Autor: Soňa Jiroutová

Přidat na Seznam.cz