Kateřina Winterová sdílela výborný recept na polévku z hlívy ústřičné. Ta má pozivní vliv na naše zdraví

Zdroj: Shutterstock.com

Kateřina Winterová je česká herečka a také zpěvačka, kterou diváci mohou znát například ze seriálu Šéfka. Kromě účinkování v televizním seriálu je Kateřina známá především jako herečka Národního divadla, je také členkou skupiny The Ecstasy of Saint Theresa.

Fanoušci mohou Kateřinu sledovat nejen na televizních obrazovkách nebo na prknech, která znamenají svět, ale také na sociálních sítích, kde je poměrně aktivní. Nedávno zde sdílela recept na polévku z hlívy ústřičné. Zkuste si ji připravit i vy.

Zdravotní přínosy hlívy ústřičné

Málokdo ví, že hlíva ústřičná má pozitivní vliv na naše zdraví. Zejména jí lze připsat účinky na posílení imunity organismu – dle odborného časopisu PharmaNEWS zvyšuje jeho odolnost vůči virovým, plísňovým i bakteriálním onemocněním.

Mimo to snižuje hlíva ústřičná riziko opakování infekce horních cest dýchacích, pozitivně ovlivňuje krevní tlak, zlepšuje stav cévního systému a také napomáhá udržovat správnou hladinu cholesterolu v krvi.

Polévka z hlívy ústřičné podle Kateřiny Winterové

I herečka Kateřina Winterová si je vědoma pozitivních účinků hlívy ústřičné na naše zdraví. Proto na svém instagramu sdílela recept na polévku připravenou právě z této suroviny. Pokud patříte k lidem, kteří se typické chuti hlívy ústřičné nebrání, pak si ji určitě zkuste doma uvařit i vy.

Na přípravu této polévky budete potřebovat: 250 g hlívy ústřičné, jednu cibuli, jednu bramboru, jeden petržel, jednu mrkev, dvě kuličky nového koření, dvě lžičky celého kmínu a jeden a půl litru vody. Dále si také připravte: lžíci olivového oleje, bobkový list, sůl a parmezán.

Začněte tím, že všechnu zeleninu očistíte a nakrájíte na malé kousky. V hrnci nechte rozpálit lžíci olivového oleje a zeleninu na něm osmahněte.

Přidejte pokrájenou hlívu ústřičnou a duste 4 minuty. Následně do hrnce přisypte všechno koření, osolte, podlijte vodou a nechte 20 minut vařit. Po uvaření můžete polévku dochutit čerstvě nastrouhaným parmezánem.

Zdroj: Instagram, pharmanews.cz

Autor: Natálie Kabourková

Přidat na Seznam.cz