Duhová dieta podle Christiny Aguilery. Dodejte svým pokrmům barvu

Zdroj: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Christina Aguilera v rámci svého hubnutí vyzkoušela také duhovou dietu, kdy konzumovala potraviny podle jejich barvy. V bílý, červený, zelený, oranžový, žlutý a fialový den tedy vybírala jen pokrmy daných barev. 

Bílý den 

Všechny potraviny jsou v bílé barvě. Christina Aguilera omezila spotřebu sacharidů a konzumovala banány, vaječný bílek, kokos, květák, bílé ryby, mléčné výrobky, cibuli a česnek. 

Červený den 

V tento den konzumovala všechny potraviny, které jsou červené. Červené ovoce a zelenina obsahují pigmenty zvané antokyany, které v těle působí jako silné antioxidanty.  

Granátová jablka, červené papriky, jahody a rajčata jsou potraviny, které vám mohou prospět. Jsou také považovány za prospěšné pro pleť, snižují riziko cukrovky a snižují pravděpodobnost mrtvice a srdečních onemocnění. 

Zelený den 

Christina konzumovala všechny potraviny, které jsou zelené. Listová zelenina je skvělým zdrojem vápníku a měla by být pravidelně zařazována do jídelníčku.  

Mezi zeleninu bohatou na vitamin A patří brokolice a růžičková kapusta. Mezi další zelené potraviny s vysokým obsahem vitaminu C patří kiwi a zelená paprika. Zvýšení množství zelených potravin v jídelníčku pročistí váš organismus, napomáhá obnově tkání a snižuje riziko vzniku rakoviny. 

Oranžový a žlutý den 

V dny žlutých a oranžových potravin jedla Christina Aguilera opět jen odpovídající barvy. Ve většině oranžových a žlutých pokrmů se hojně vyskytují karotenoidy, rostlinné pigmenty, které jsou zodpovědné za zářivé barvy.  

Zvýšený příjem mrkve, citronů, pomerančů, manga a sladkých brambor prospěje vašemu celkovému zdraví. Pomáhají při budování imunity, prospívají očím, jsou zdravé pro pokožku a udržují zdravější klouby. 

Fialový den  

Christinin jídelníček v tento den obsahoval všechny potraviny, které jsou fialové. Fytonutrienty jsou hojně obsaženy v modrém a fialovém ovoci a zelenině. Mezi prospěšné potraviny patří ostružiny, švestky, borůvky, červené zelí a lilek.  

Jsou považovány za nezbytné pro zdraví, protože pomáhají v boji proti zánětlivým stavům, udržují zdravé močové cesty a snižují možnost ztráty paměti s přibývajícím věkem. 

Zpěvaččin jídelní plán  

Konkrétní pokrmy pak skládala z jednotlivých ingrediencí podle jejich barvy. K snídani si dávala slaninu s borůvkami a avokádem. K obědu kuřecí salát s tofu, špenátem, kapustou, dýní, kyselou okurkou, paprikou, zelenými fazolkami a mrkví. 

K večeři si dopřála kuřecí maso nebo rybu s cizrnou a rýží, rajčaty, cibulí, květákem, lilkem a mrkví. K dopolední nebo odpolední svačině přišly na řadu celer s ořechovým máslem a krevetový koktejl 

Další dietní omezení 

Kromě duhové diety dodržovala Christina Aguilera ještě několik pravidel. Zakázala si veškeré sladkosti a cukr. Denně měla tři jídla a dvě svačiny. Vynechala alkohol a vypila alespoň 2 litry vody denně. Kromě zdravého stravování a kontroly porcí jídla začala Christina také cvičit.  

Zdroj: india.com, newsdelivers.com, stylecraze.com, insider.com 

Autor: Dominika Jandorová 

Přidat na Seznam.cz