Linguine: Těstoviny, ke kterým se hodí omáčky i mořské plody
Pečivo a těstoviny

Linguine: Těstoviny, ke kterým se hodí omáčky i mořské plody

Někteří lidé si je pletou se špagetami. Linguine jsou v Itálii právě po špagetách druhým nejoblíbenějším druhem těstovin. Dají se připravovat na mnoho způsobů, doma je navíc uděláte velmi snadno. Pokud nemáte rádi kupované těstoviny […]

Kuřecí piccata: Kyselé jídlo, které vám vykouzlí úsměv na tváři
Recepty

Kuřecí piccata: Kyselé jídlo, které vám vykouzlí úsměv na tváři

Máte rádi netradiční kombinace chutí? Kuřecí piccata je italské jídlo, které potěší všechny milovníky masa, kteří zároveň rádi zkouší nové věci. Název pokrmu sice v italštině znamená „naštvaný“, mnoho lidí ale tvrdí, že naopak veškeré […]

Raita: Okurkový salát se zelenými chilli papričkami se hodí k masu, ale i jako zdravá svačina
Recepty

Raita: Okurkový salát se zelenými chilli papričkami se hodí k masu, ale i jako zdravá svačina

Raita je svěží jarní pokrm, který pochází z Indie. Podává se obvykle jako salát nebo dip, pochutnáte si na ní tak například společně s masovými pokrmy a bramborami. Naučte se ji doma připravovat i vy. […]

Pappardelle: Italské těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů
Pečivo a těstoviny

Pappardelle: Italské těstoviny, které se dají připravit na mnoho způsobů

Když se mluví o těstovinách, většina z nás si vybaví Itálii. Existuje celá řada druhů těstovin, některé jsou známější, jiné naopak méně. Už jste slyšeli o těch s názvem pappardelle? Pappardelle jsou vaječné těstoviny, které […]

Fondue chinoise aneb Sýrové fondue po asijsku. Vývar nahradil sýr, místo chleba se namáčí maso
Recepty

Fondue chinoise aneb Sýrové fondue po asijsku. Vývar nahradil sýr, místo chleba se namáčí maso

Sýrové fondue jste už určitě někdy ochutnali, ale znáte fondue chinoise? Fondue chinoise má se známějším sýrovým fondue podobný způsob podávání, ingredience se však zcela liší. Fondue chinoise se ve Švýcarsku podává zejména během vánočních […]